Απολαυστικές ερμηνείες και συγκίνηση στις συναυλίες για το φινάλε του κύκλου μαθημάτων του Δημοτικού Ωδείου!

Uncategorized

Στέλιος Μαμαλάκης: “Η μουσική παιδεία είναι εξίσου σημαντική με την σχολική εκπαίδευση των παιδιών μας. Το ωδείο της πόλης μας υπηρετεί εδώ και χρόνια αυτή την αρχή με συνέπεια, υπευθυνότητα, μεράκι και πάνω από όλα αγάπη για τα παιδιά”.

Με οκτώ συναυλίες των μαθητών/τριων του και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, το Ωδείο Αγίου Δημητρίου ολοκλήρωσε και φέτος τον κύκλο μιας δημιουργικής  χρονιάς, δίνοντας την ευκαιρία σε γονείς και στο κοινό να γιορτάσουν μαζί του την πρόοδο των παιδιών.

Στις συναυλίες του Ωδείου, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Ιούνιο, τα Τμήματα Μουσικοκινητικής, η Εφηβική Χορωδία, τα Solo τραγούδια, οι μαθητές Ανωτέρας, Μουσικής Δωματίου, το Κιθαριστικό Σύνολο, καθώς και τα τμήματα Κλασικής Κιθάρας, Πιάνου, Βιολιού, Αρμονίου και η Παιδικής  Χορωδίας παρουσίασαν με εξαιρετικό τρόπο το πρόγραμμά τους.

Ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση των φετινών μαθηματων του Ωδείου τόνισε:” ‘Άλλος ένας κύκλος μαθημάτων κλείνει με επιτυχία για το Ωδείο Αγίου Δημητρίου. Η μουσική εκπαίδευση των παιδιών μας είναι εξίσου σημαντική με τη σχολική τους μόρφωση. Είναι η καλλιέργεια των αισθήσεων και της ψυχής που πρέπει να συμβαδίζει με τη ευρύτερη μόρφωση και την σχολική εκπαίδευση.  Το Ωδείο της πόλης μας υπηρετεί εδώ και χρόνια αυτές τις αρχές με συνέπεια, υπευθυνότητα, μεράκι και πάνω από όλα αγάπη για τα παιδιά”.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγγελική Σαραβελάκη, που παρευρέθηκε στις συναυλίες στις αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου και στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» τόνισε: «Η μουσική παιδεία είναι η απάντηση στις ψυχολογικές ανησυχίες των εφήβων. Είναι ένα εφόδιο συναισθηματικής καλλιέργειας, στο κενό που δημιουργεί η ακατάσχετη χρήση της τεχνολογίας σήμερα και ο ορθός τρόπος για την κοινωνική ένταξη των νηπίων και την αναγνώριση του εαυτού τους. Πάνω σε αυτές τις αρχές εργάζεται το Δημοτικό Ωδείο και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όπως φάνηκε και από τις συναυλίες που παρακολουθήσαμε. Θέλω να συγχαρώ τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου, τους δασκάλους μουσικής, τα παιδιά  και τους εργαζόμενους του Ωδείου μας, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα που απολαύσαμε».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την περίοδο 2023-2024, στο Δημοτικό Ωδείο, φοίτησαν συνολικά περισσότερα από 320 παιδιά, όλων των ηλικιών. Από παιδιά σε προνηπιακό και νηπιακό στάδιο που ήλθαν σε επαφή με τη μουσική για πρώτη φορά με το μάθημα Μουσικοκινητικής, μέχρι παιδιά που μετά από 5 ή ακόμα και 15 έτη μουσικών σπουδών αποφοιτούν πτυχιούχοι ή και διπλωματούχοι.

Από το ξεκίνημα του, στο Ωδείο Αγίου Δημητρίου, έχουν ολοκληρώσει τις μουσικές σπουδές τους και έχουν πάρει Ανώτερα Διπλώματα, Πτυχία και Βεβαιώσεις Σπουδών πάνω από 200 παιδιά σε σπουδές: Κιθάρας, Πιάνου, Βιολί, Μονωδίας, Ανωτέρων Θεωρητικών καθώς και βεβαιώσεις τίτλου σπουδών στο Αρμόνιο. Για φέτος (2024) έχει ήδη δοθεί ένα δίπλωμα πιάνου και αναμένεται να δοθούν άλλα δύο πτυχία Πιάνου, ένα πτυχίο κιθάρας, ένα πτυχίο ειδικού αρμονίας και τέσσερις βεβαιώσεις σπουδών στο Αρμόνιο.