COSSACK ART FESTIVAL ATHENS στον Άγιο Δημήτριο

Δελτίο Τύπου

ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ COSSACK ART στο ΠΑΡΚΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ
15 & 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Αγίου Δημητρίου υποδέχεται το διήμερο Φεστιβάλ «Cossack Art» στο Πάρκο Ασυρμάτου.

Η Ένωση Ουκρανών Γυναικών στην Ελλάδα, η ΜΚΟ «Βορυσθένης», η ΜΚΟ «Άνεμος Ανανέωσης/Wind of Renewal», η ΜΚΟ «GR4UA» και η Συντονίστρια Διεθνών Προγραμμάτων Σβιτλάνα Τσορνένκα πραγματοποιούν, υπό την αιγίδα του δήμου Αγίου Δημητρίου και της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, το Διεθνές Φεστιβάλ «Cossack Art Festival Athens», στο Πάρκο Ασυρμάτου στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 12:00 – 22:00.

Ένα διήμερο για τον εορτασμό της Αγίας Σκέπης που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 5 χρόνια, με πλούσιο πολυπολιτισμικό πρόγραμμα που συναρπάζει και κινητοποιεί τους επισκέπτες, αφού γίνεται πάντα και πρωτίστως για καλό σκοπό!  

Οι δράσεις του φεστιβάλ είναι πολλές και ιδιαίτερες

– Συναυλίες
– Μουσικοχορευτικές παραστάσεις
– Εκθέσεις έργων τέχνης από την Ουκρανία
– Φιλανθρωπικό παζάρι
– Εργαστήρια για παιδιά και ενηλίκους
– Λαχειοφόρος αγορά
– Δώρα και εκπλήξεις

► Πιο αναλυτικά, στο φετινό Φεστιβάλ «Cossack Art» θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε χορευτικά και τραγουδιστικά συγκροτήματα παιδιών και ενηλίκων από όλες τις ουκρανικές οργανώσεις της Αθήνας ενώ θα γνωρίσουμε και ταλαντούχους Ουκρανούς καλλιτέχνες που βρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα λόγω του πολέμου. Μαζί θα εμφανιστούν και ελληνικά συγκροτήματα ενώ το παζλ της πολυπολιτισμικότητας συμπληρώνουν συλλογικότητες της διασποράς της Γεωργίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας, Πολωνίας, Τσεχίας και του Αφγανιστάν που θα παρουσιάσουν τις παραδόσεις των λαών τους.

► Θα απολαύσουμε τη χορωδία δωματίου της Γαλικίας «Yevshan» και θα γνωρίσουμε την τεχνική του «Combat Hopak», μιας ιδιαίτερης πολεμικής τέχνης της Ουκρανίας, από παιδιά του αθλητικού συλλόγου «Uspikh».

► Θα γνωρίσουμε την Illaria, μια διάσημη τραγουδίστρια της Ουκρανίας με ελληνικές ρίζες ενώ θα θαυμάσουμε τη φιλανθρωπική έκθεση με έργα Ουκρανών μαστόρων της λαϊκής τέχνης και χειροτεχνίας καθώς και μαστόρων από πολλές άλλες χώρες. Μαζί, η έκθεση των έργων που ζωγράφισαν παιδιά από την Ουκρανία με θέμα «Η ζωή των Κοζάκων» καθώς και οι δημιουργίες της Ουκρανής καλλιτέχνιδας Olga Haydamaka.

► Θα  βυθιστούμε στις γαστρονομικές γεύσεις διαφορετικών χωρών του κόσμου και θα συμμετέχουμε σε ιδιαίτερα master classes όπως εκείνο της κατασκευής της κούκλας Motanka ή εκείνο της Ζωγραφικής Petrykiv, είδος που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Unesco, με τη διάσημη Ουκρανή καλλιτέχνιδα Nataliya Stativy.

► Θα βγάλουμε σέλφι στο 360 Selfie Spot Video Booth που θα λειτουργεί στο χώρο ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να προμηθευτούμε δώρα και μοναδικά χειροποίητα αναμνηστικά, που θα βρούμε απ’ άκρη σ’ άκρη του φεστιβάλ.

Αν και η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν, κάθε έσοδο από τις πωλήσεις χειροτεχνημάτων, εδεσμάτων ή τυχόν δωρεών θα διατεθεί στους πρόσφυγες της Ουκρανίας καθώς και στις ανάγκες όσων παραμένουν στη χώρα υπομένοντας τις άθλιες συνθήκες ζωής, που επιφέρει καθημερινά ο πόλεμος.

Στον ευρύτερο χώρο του φεστιβάλ θα βρείτε κουτιά συλλογής χρημάτων για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας ενώ μπορείτε και να συνεισφέρετε κάνοντας κατάθεση της δωρεάς σας στον παρακάτω λογαριασμό

Τράπεζα Πειραιώς
IBAN GR5001720180005018091082866
SWIFT/BIC PIRBGRAA

Ας είμαστε όλοι/ες εκεί όχι μόνο για να ταξιδέψουμε σε άλλους πολιτισμούς, όχι μόνο για να πλατύνουμε το νου μας αλλά και για να ψηλώσουμε την καρδιά μας.

Σας περιμένουμε…