Δελτίο τύπου της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Πηλέως 56 (παλαιό 3ο Δημ. Σχολείο) Άγιος Δημήτριος
Τηλ . 697 6217186, 698 6101300 –  E-mail: e.v.e.agdim@gmail.com

ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα περίπου 12:00 με 12:30, η Ένωση πληροφορήθηκε πώς για μία ακόμα φορά, οι πολίτες του Δήμου μας αλλά και επαγγελματίες, βρέθηκαν στο έλεος των δομικών καταστροφών. Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Αγίου Δημητρίου και για την ακρίβεια στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, έφραξε ένας αγωγός λημμάτων της ΕΥΔΑΠ.
Έπειτα από αυτοψία μελών της Ένωσης, διαπιστώθηκε πως αυτό περιγράφει μόνο ένα μικρό μέρος της πραγματικής κατάστασης. Η Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου, από το ύψος της οδού Αργολίδας έως το ύψος της οδού Πυθαγόρα, ο δρόμος έχει πλημμυρήσει με νερά από το σπασμένο αγωγό.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Καταστήματα της περιοχής, τα οποία διατηρούν υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους, έχουν πλημμυρήσει. Ο βαθμός δυσκολίας της πλημμύρας είναι πολύ μεγάλος καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες των καταστηματαρχών και των εργαζομένων, η άντληση των λημμάτων, με τη βοήθεια αντλίας, απλώς διατηρεί σταθερή τη στάθμη των υδάτων που έχουν κατακλύσει τους υπόγειους χώρους.
Επιπλέον, η οδός Αγίου Δημητρίου και οι παραπλήσιοι δρόμοι, με κύριο πρόβλημα στην οδό Πυθαγόρα από όπου φεύγουν τα νερά, έχουν μετατραπεί σε ένα ανυπόφορο περιβάλλον λόγω των οσμών των λημμάτων.
Είναι άραγε τυχαίο ότι σε δύο συνεχόμενα στάδια του ίδιου έργου έχουμε το ίδιο πρόβλημα; Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι παρόμοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και στο αρχικό στάδιο του έργου διαπλάτυνσης λήγουν μήνες νωρίτερα με ίδια προβλήματα για τους ίδιους λόγους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Την άμεση λήψη μέτρων από τη Δημοτική Αρχή.
  • Την άμεση αποζημίωση των επαγγελματιών που έχουν πληγεί.
  • Την λήψη απαραίτητων μέτρων προστασίας για όσο διάστημα διαρκούν τα έργα.