«Διαδικτυακές απειλές και εθισμός στο διαδίκτυο» στη σημερινή ημερίδα του Ήλιος

Κέντρο πρόληψης ΗΛΙΟΣ

Σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα έναρξης 18:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία και συζήτηση με γονείς και παιδαγωγούς στο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου (Ευρώτα 28) με θέμα:  «Διαδικτυακές απειλές και εθισμός στο διαδίκτυο». Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο έχει αναδειχθεί παγκοσμίως σε δημόσιο χώρο συνάντησης εκατομμυρίων χρηστών, διαμορφώνοντας μια νέα πραγματικότητα για όλους. Οι τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει (επικοινωνία, ενημέρωση, ψυχαγωγία) το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό για τους πολυπληθείς πλέον χρήστες του, ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

Στην συνάντηση Θα εξεταστούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στον κυβερνοχώρο κυρίως για έναν νέο άνθρωπο, εμβαθύνοντας στις θεματικές του εθισμού και του ηλεκτρονικού εκφοβισμού, εστιάζοντας τελικά στο τι μπορεί να κάνει η οικογένεια και το σχολείο σε επίπεδο πρόληψης-αποτροπής της προβληματικής χρήσης του μέσου.

Είσοδος ελεύθερη

Εισηγητής: Κωνσταντίνου Ευάγγελος, Κοινωνικός Ψυχολόγος (MSc), Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης ”ΗΛΙΟΣ”