Διαδικτυακό Κυνήγι Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

Από τη Δευτέρα 14-12-2020, ώρα 10:00 ανοίγει η πλατφόρμα συμμετοχής στο χριστουγεννιάτικο  διαδικτυακό δρώμενο με τίτλο «Διαδικτυακό κυνήγι χριστουγεννιάτικου θησαυρού».  Απευθύνεται σε παιδιά που κάθε απόγευμα,  για 12 ημέρες, θα δίνουν διαδικτυακό ραντεβού και μέσα από 12 χριστουγεννιάτικες, αστείες και μαγευτικές ιστορίες, θα δίνουν νόημα και χαρά στα εορταστικά τους απογεύματα στο σπίτι,  αναζητώντας και λύνοντας 12 κρυμμένους γρίφους.

Τι είναι το ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ
και πως θα λάβετε μέρος

Ο Ο.Π.Α.Π. Δήμου Αγίου Δημητρίου, προσκαλεί φέτος, όλα τα παιδιά, να λάβουν μέρος σε μία πρωτότυπη, διασκεδαστική και άκρως εορταστική δράση που θα τα γεμίσει με προσμονή και θα δώσει νόημα στα εορταστικά τους απογεύματα!

ΕΝΑ ΚΥΝΗΓΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ…αυτή τη φορά όμως από το σπίτι! Με ασφάλεια!

Από τις 20 έως τις  31 Δεκεμβρίου 2020, κάθε απόγευμα, στις 18:30, και για 12 ημέρες, τα παιδιά θα δίνουν διαδικτυακό ραντεβού με πλήθος παιχνιδιάρικων ξωτικών.
Θα παρακολουθούν πρωτότυπες και μαγευτικές χριστουγεννιάτικες ιστοριούλες, θα παίξουν και θα ανακαλύψουν κρυμμένους μαγικούς γρίφους!

Και για τους νικητές; Σεντούκια με πλούσια καλούδια!

Μα ποιος είναι ο Χριστουγεννιάτικος θησαυρός και πώς θα τον βρούμε;

Όλα ξεκίνησαν λίγε μέρες πριν τα Χριστούγεννα…  Στο αρχοντικό του Άγιου Βασίλη, όλα είναι ήρεμα και… Ωχχ! Τι συνέβη; Γιατί το Μαγικό Σεντούκι των Χριστουγέννων είναι ανοιχτό δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Είναι άδειο! Που είναι τα 12 Αστέρια του Φωτεινού Βασιλείου; 

Κάθε χρόνο αυτά τα 12 Αστέρια βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να πραγματοποιήσει το ταξίδι του και να μοιράσει τα δώρα του σε όλα τα παιδιά του κόσμου!
Το Φωτεινό Βασίλειο χάρισε αυτά τα 12 Αστέρια στον Άγιο Βασίλη πριν από πολλά πολλά πολλά χρόνια…. και μόνο με το μαγικό τους φως είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι.

Και τώρα; το σεντούκι είναι άδειο, τα αστέρια λείπουν…Ποιος άνοιξε το σεντούκι και που πήγαν τα αστέρια…; Ένα ατύχημα κρύβεται πίσω απ’ όλο αυτό… ένα τραγικό ατύχημα … ξεσκονίσματος! 

Αφού γύρισε ο Άγιος Βασίλης στο αρχοντικό του μετά από μια πολύ κουραστική μέρα στο εργαστήρι παιχνιδιών, έβγαλε το μαγικό σεντούκι με τα 12 Αστέρια από την πολύ καλά φυλαγμένη κρυψώνα τους και τα έβαλε δίπλα από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο για να τα έχει έτοιμα για το μεγάλο ταξίδι!

Δυστυχώς το ξωτικό Αλάβαστρος Χιονομπαλάς που ξεσκόνιζε το σαλόνι για να είναι καθαρό για τα Χριστούγεννα, κατά λάθος έσπρωξε το Σεντούκι και τα 12 Αστέρια κυριολεκτικά “το έσκασαν” από το ανοιχτό παράθυρο! 

Τώρα όλα τα αστέρια πρέπει να γυρίσουν στο σεντούκι τους το γρηγορότερο δυνατό για να φωτίσουν το μαγικό ταξίδι του Άγιου Βασίλη!
Θα μπορούσαν τα παιδιά να βοηθήσουν τα ξωτικά να βρουν τα 12 Αστέρια και να τα βάλουν ξανά στο Μαγικό Σεντούκι, πριν να είναι αργά; 

Για να γίνει αυτό θα πρέπει:

  • Να επισκεφθούμε τα γειτονικά σπίτια των ξωτικών, των οποίων οι καμινάδες έχουν λάμψη χρυσόσκονης (από τα αστέρια).
  • Να βρούμε που είναι κρυμμένα τα αστέρια μέσα σε κάθε σπίτι και να τα κάνουμε να λάμψουν. Και πως λάμπουν τα αστέρια; Μα φυσικά οταν δεν υπάρχουν προβλήματα και όλα είναι καλά!
  • Τα παιδιά λοιπόν, θα πρέπει να βοηθήσουν το κάθε ξωτικό να λύσει όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει έτσι ώστε το αστέρι που κρύβεται στο σπίτι του να λάμψει από χαρά και να μπορέσουν να το εντοπίσουν για να το πάρουν και να το βάλουν και πάλι πίσω, στο μαγικό του σεντούκι!

 Είστε έτοιμοι…; Ξεκινάμε!”

Συμπληρώστε την ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Με τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΕΙΣΟΔΟΥ που θα λάβετε κατόπιν υποβολής της συμμετοχής σας, θα μπαίνετε κάθε απόγευμα και για 12 συνεχόμενες ημέρες – από τις 20 έως τις 31 Δεκεμβρίου, στις 18.30 μ.μ.– στην ειδική πλατφόρμα του παιχνιδιού για να παρακολουθήστε μια Χριστουγεννιάτικη ιστοριούλα και να βρείτε την λύση στον γρίφο της ημέρας

Κατόπιν εύρεσης και καταγραφής και των 12 γριφο-λύσεων, συμπληρώνετε την ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ που θα αναρτηθεί αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού στο site του Δήμου μας

3 ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟΙ/ΕΣ θα κερδίσουν κατόπιν κλήρωσης 3 πλούσια σεντούκια με δωράκια και λιχουδιές.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

  • Συμμετοχή στο παιχνίδι μας, μπορούν να υποβάλουν μόνον δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου μας.
  • Η υποβολή συμμετοχής στο παιχνίδι είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ, συνεπώς στην ίδια φόρμα δηλώνονται όλα τα παιδιά της οικογένειας που θα συμμετάσχουν.
  • Δεν επιτρέπεται η αποστολή ή η κοινοποίηση των μοναδικών κωδικών εισόδου σας, σε άλλους, καθώς τυχόν χρήση τους απο άλλο συμμετέχοντα, ακυρώνει την δική σας είσοδο στο παιχνίδι
  • Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 10 ετών.
  • Απαραίτητη η πρόσβαση σε Internet. Δεν απαιτείται εγκατάσταση ειδικού προγράμματος για την συμμετοχή στο παιχνίδι. Δυνατότητα χρήσης Η/Υ ή tablet ή smart phone.
  • Οι προσωπικές πληροφορίες που υποβάλλονται στις φόρμες συμμετοχής, χρησιμοποιούνται αμιγώς για ενημερωτικούς σκοπούς της συγκεκριμένης δράσης

Μείνετε συντονισμένοι στο site και στα social media του Δήμου μας!
Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι μας ξεκινά!