Δήλωση του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

Κλιματική Αλλαγή

«Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας! Το κοινό μας σπίτι! Η προστασία του απαιτεί συναντίληψη και συνέργειες. Δεν είναι ευθύνη μόνο, μιας διοίκησης, ενός περιβαλλοντικού φορέα ή κάποιων ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Είναι -πάνω από όλα- στάση ζωής του καθενός από εμάς. Ειδικά από τη στιγμή που όλοι, πλέον, συμφωνούμε ότι η φύση γύρω μας, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο! Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίλογος σε αυτό, μετά από τις δραματικές συνέπειες της κλιματική κρίσης, που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, ολοένα και συχνότερα!

Ώρα να αναλάβουμε δράση, λοιπόν. Ο καθένα από τη σκοπιά του!

Εμείς ως νέα δημοτική αρχή έχουμε θέσει το περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα. Στους λίγους μήνες της θητείας μας, αναλάβαμε ήδη πρωτοβουλία για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης και Προστασίας του Ρέματος Πικροδάφνης με τη δημιουργία παραρεμάτιου γραμμικού πάρκου εκατέρωθεν του ρέματος. Επίσης, μόλις προχθές, δρομολογήσαμε τη δημοπράτηση της ανάπλασης του Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (στον Ασύρματο) που είχε «βαλτώσει» και προχωράμε στη διαμόρφωση ενός ενιαίου χώρου πράσινου και αναψυχής για όλους. Και συνεχίζουμε!

Σχεδιάσουμε μαζί με τους πολίτες, πιέζουμε, διεκδικούμε και υλοποιούμε έργα που βελτιώνουν τη ζωή μας αλλά σέβονται και προάγουν το περιβάλλον».

Σας περιμένουμε όλους στις σημερινές δράσεις που συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Κώστας Κυριακάκης.