Διοργάνωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, παρουσίασης δύο παιδικών βιβλίων της Σοφία  Μαντουβάλου

Τμήμα Αθλητισμού

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στο πλαίσιο της  Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργάνωσε για αύριο, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, την παρουσίαση, δύο βιβλίων, από τη συγγραφέα τους Σοφία  Μαντουβάλου, με τη συμμετοχή  μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Αγ. Δημητρίου σε αλληλεπίδραση μαζί της.

Την  Πέμπτη 4 Απριλίου 2024,  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, από τις  9:15 π.μ. – 12:45 μ.μ., η συγγραφέας κ. Σοφία Μαντουβάλου,*  θα παρουσιάσει  2 παιδικά βιβλία της: «Το πρόβατο με τα Κόκκινα αυτιά»  με τη συμμετοχή της  Β’ τάξης  μαθητών του 6ου  Δημοτικού Σχολείου και το βιβλίο  «Η Δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι»,  στους μαθητές της  Δ’ τάξης  του  13ου  Δημοτικού Σχολείου. Στη διάρκεια ων παρουσιάσεων  οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα για τα θέματα των βιβλίων αλλά και να τη ρωτήσουν για τη ζωή και το έργο της.

-Η 1η παρουσίαση «Το Πρόβατο με τα Κόκκινα αυτιά», με θέμα: τις ανθρώπινες σχέσεις, (Εκδ. Μεταίχμιο ) θα γίνει στις 09:30 π.μ. -10:45 π.μ.

-Η 2η  παρουσίαση «Η Δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι», με θέμα: τη σχολική ζωή, (Εκδ.Πατάκη) στις 11:15 π.μ.  – 12:45 μ.μ.

Η μεταφορά των μαθητών/τριων και εκπαιδευτικών θα γίνει δωρεάν  με πούλμαν του Δήμου και υπό την επίβλεψη της Δημοτικής Αστυνομίας.  

*H Σοφία Μαντουβάλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, αλλά δηλώνει πως ανήκει στους πολίτες του κόσμου που εργάζονται για την καθημερινή επανάσταση της πραγματικότητας για ένα καλύτερο αύριο. Παρέα με τους αχώριστους φίλους  της, τη φαντασία, το χιούμορ και το παράλογο, κλείνει τα όνειρά της μέσα στα βιβλία, ελπίζοντας να τα μοιραστεί με τα παιδιά. Οι σπουδές της στην εξελικτική ψυχολογία, την εκπαιδευτική τεχνολογία και τη σκηνοθεσία τη βοήθησαν  να συνδυάζει τα φανταστικά με τα πραγματικά στοιχεία της ζωής και να κοιτάζει με ρεαλισμό την ουτοπία. Σαράντα χρόνια δημιουργικής πορείας αριθμούν  ογδόντα βιβλία για παιδιά, νέους και ενήλικες, και έναν ακόμα  μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών ταινιών. Σαράντα χρόνια δημιουργικής πορείας αριθμούν ογδόντα βιβλία για παιδιά, νέους και ενήλικες, και έναν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών ταινιών. Μέρος του έργου της  στην παιδική λογοτεχνία έχει μεταφραστεί, βραβευτεί και διακριθεί στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, ενώ το 2014 ήταν υποψήφια της Ελλάδας για το Διεθνές  Βραβείο Hans Christian AndersenIBBY.