Δυναμική παρουσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου στην έκθεση «OTA EXPO 2026»
Παιδικοί Σταθμοί
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου στη διήμερη επιστημονική και συνεδριακή διοργάνωση «OTA EXPO 2026», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Ιουνίου 2026 στο Ωδείον Αθηνών, υπό την αιγίδα Υπουργείων και θεσμικών φορέων.
Κεντρικό θέμα της διοργάνωσης αποτέλεσε «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Εποχή των Μεγάλων Μεταβάσεων», αναδεικνύοντας τις σύγχρονες προκλήσεις και βέλτιστες πρακτικές για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών.
Την έκθεση επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και της αγοράς, ενισχύοντας το δίκτυο συνεργασιών του Δήμου με στόχο την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων για την πόλη.

Η ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου αποτυπώθηκε μέσα από τις εισηγήσεις των Αντιδημάρχων του, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο και τις κοινωνικές δομές του Αγίου Δημητρίου σε καίριες θεματικές ενότητες:
Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026: Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αθανάσιος Μπαμπάνας, συμμετείχε στην ενότητα «Υγεία, Πολιτισμός και Κοινωνική Συνοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Στην τοποθέτησή του ανέδειξε τις ολοκληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες εστιάζουν στη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας και των ηλικιωμένων, εξασφαλίζοντας ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας και ποιότητας ζωής στην καθημερινότητά τους.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2026: Ο Αντιδήμαρχος Παιδικών Σταθμών και Παιδικών Δράσεων, Ευάγγελος Μπούρης, μίλησε στην ενότητα «Κοινωνική Πολιτική, Κοινωνική Συνοχή και Ανθεκτικότητα στους Δήμους». Ο κ. Μπούρης παρουσίασε το πλέγμα δράσεων και τις σύγχρονες παροχές του Δήμου για την οικογένεια και το παιδί, δίνοντας έμφαση στην ποιοτική προσχολική αγωγή μέσω των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου, τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών το καλοκαίρι και την έμπρακτη στήριξη και ελάφρυνση των εργαζόμενων γονέων.

Η συμμετοχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια, καθώς επιβεβαίωσε ότι η κοινωνική πρόνοια και η στήριξη του πολίτη βρίσκονται σταθερά στον πυρήνα του στρατηγικού του σχεδιασμού.

Για όσους επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για το σύνολο των παροχών, των προγραμμάτων και των υποδομών του Δήμου Αγίου Δημητρίου που αφορούν τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες και τα παιδιά, είναι διαθέσιμο το σχετικό ψηφιακό ενημερωτικό υλικό στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://online.anyflip.com/gubko/bwnu/mobile/index.html
