Εγκαίνια του “Πάρκου Χαράς”

Για το παιδί

🎡 Ένα στολίδι για την πόλη του Αγίου Δημητρίου, ένας χώρος παιχνιδιού και διασκέδασης για όλη την οικογένεια, αποτελεί το ολοκαίνουργιο Πάρκο Χαράς, που εγκαινιάστηκε από τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου και επίσημα εντός του Ιουλίου, με μια όμορφη γιορτή που διοργάνωσε ο Οργανισμός Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της πόλης.

► Το Πάρκο Χαράς, βρίσκεται στο Οικοδομικό Τετράγωνο 289 στη συμβολή των οδών Καραμπά & Ανδρέα Δημητρίου. Πρόκειται για έναν χώρο, που αποκτήθηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου το 2018 με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ποσού 582.000€, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις δεσμεύσεις της διοίκησης για απόκτηση και αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων χώρων πρασίνου και αναψυχής προς όφελος όλων των πολιτών.
► Αξίζει να σημειωθεί πως η απόκτηση αυτού του κοινόχρηστου χώρου πραγματοποιήθηκε χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των παρόδιων ιδιοκτησιών, όπως προβλέπεται για τις απαλλοτριώσεις.

🚧 Η μελέτη για την κατασκευή της υπερσύγχρονης παιδικής χαράς εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας εκτελέστηκε από την εταιρεία «Παρκοτεχνική». Η κατασκευή του Πάρκου Χαράς υλοποιήθηκε με ιδίους πόρους του Δήμου, κόστισε 603.000€ και περιλαμβάνει τα πιο σύγχρονα πιστοποιημένα όργανα παιχνιδιού για ευρύ φάσμα ηλικιών, καθώς και παιχνίδια ΑμεΑ, χυτό ελαστικό δάπεδο και πατημένο χώμα, εκτεταμένες περιμετρικές φυτεύσεις και φυσικά φωτισμό LED.