Εγκαινιάστηκε η πισίνα εκμάθησης κολύμβησης στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της κλειστής κολυμβητικής πισίνας που βρίσκεται στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αγίου Δημητρίου, την Παρασκευή 12 Απριλίου, παρουσία της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξανδρου Χαρίτση, της Υφυπουργού Παιδείας, Μερόπης Τζούφη και του Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ, Σπύρου Κονταράκη. 

Πρόκειται για δύο κολυμβητικές πισίνες, επιφάνειας 100 τμ και μια 12 τμ αντιστοίχως (η μικρότερη μάλιστα έχει χαρακτηριστικά θεραπευτικής δεξαμενής), οι οποίες με την κατασκευή του κτηρίου του ειδικού σχολείου, 16 χρόνια πριν, είχαν παραδοθεί χωρίς τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό και ως εκ τούτου, όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκονταν εκτός λειτουργίας.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με στόχο την αξιοποίησή τους, σχεδίασε και δρομολόγησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Συντάχθηκε μελέτη Θέρμανσης – Κλιματισμού και στη συνέχεια το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ο Δήμος οργάνωσε τη δημοπράτησή του.

Οι δυο πισίνες παραδόθηκαν αρχικά στους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ και στη συνέχεια ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου οι πισίνες να υποδεχτούν παιδιά και ηλικιωμένους της πόλης, που θα μπορούν να τις απολαμβάνουν μετά τη λειτουργία του σχολείου!

Στα εγκαίνια, επίσης, παραβρέθηκαν ο Δ/ντης της Δ’ διεύθυνσης, Γιώργος Κέντρος, ο Π. Κασσιανός, Δ/ντης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, ο Α. Μουταμελής, συντονιστής Ειδικής Αγωγής, Δ/ντες σχολείων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ Ι. Βαρδακαστάνης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Ι. Μοσχολιός.