«Ειρηνοδρομία 2019» • Τρέχουμε με τη φλόγα στην καρδιά! Επίσημη ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής

Αθλητικές εκδηλώσεις

O Δήμος Αγ. Δημητρίου τα τελευταία 36 χρόνια διοργανώνει την αθλητική εκδήλωση «Ειρηνοδρομία», στο πλαίσιο των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ειρηνοδρομία συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Αττικής, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία του σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και με την υποστήριξη του ΠΣΑΤ και του ιδρύματος της «Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων: 2,5 χλμ., 5 χλμ., 10 χλμ. ,1000μ. AμεA. Τα 10 χλμ. μάλιστα πραγματοποιούνται σε πιστοποιημένη από την AIMS διαδρομή και έχουν ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, προσελκύοντας δρομείς από την Αττική και την υπόλοιπη επικράτεια.

Η Ειρηνοδρομία είναι πια ένας αγώνας πολύ υψηλών προδιαγραφών. Μερικά ενδεικτικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Οι διαδρομές που είναι κυκλικές, με σημείο εκκίνησης/τερματισμού από το Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου επί της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, έχουν μετρηθεί από τον επίσημο μετρητή της AIMS, ενώ η διαδρομή των 10 χλμ. φέρει και την πιστοποίηση της AIMS.
  • Οι σταθμοί τροφοδοσίας ορίζονται με βάση τον κανονισμό. Στα 5 χλμ. συναντάται σταθμός με εμφιαλωμένο νερό για τους δρομείς των 5 & 10 χλμ. ενώ στα 7,5 χλμ. συναντάται σταθμός με εμφιαλωμένο νερό αλλά και ισοτονικό ποτό για τους δρομείς των 10 χλμ.
  • Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση των 10 & 5 χλμ. καθώς και η έκδοση των αποτελεσμάτων πραγματοποιείται από επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης με το σύστημα bib tag της Ολλανδικής εταιρείας MYLAPS. Η εν λόγω τεχνολογία συνιστά τον μοναδικό αξιόπιστο τρόπο χρονομέτρησης αγώνων με μεγάλη συμμετοχή και υπόκειται στις προδιαγραφές και στους κανόνες περί ακτινοβολίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, η Οργανωτική επιτροπή για την ενθάρρυνση της συμμετοχής και την καλλιέργεια της φιλοσοφίας της άσκησης και του συμμετοχικού αθλητισμού, συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά τη συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα του Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου η συμμετοχή όλων των μαθητών του δήμου, μέσω των σχολείων θα είναι εντελώς δωρεάν. Ταυτόχρονα έχει θεσπιστεί και η ομαδική εγγραφή, με μειωμένο κόστος συμμετοχής για ομάδες, συλλόγους, εταιρείες αλλά και απλές παρέες που επιθυμούν να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Η Ειρηνοδρομία είναι ένας αγώνας, μια γιορτή, με αθλητικό και έντονα συμβολικό χαρακτήρα, που έχει αγκαλιαστεί από πλήθος πολιτών όλων των ηλικιών, φορέων και σωματείων που τον τιμούν κάθε χρόνο με τη συμμετοχή τους. Το κεντρικό μας σύνθημα για το 2019 είναι: «Τρέχουμε για την Ειρήνη με τη Φλόγα στην Καρδιά» και υποστηρίζουμε τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΦΛΟΓΑ». 

Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση του πακέτου συμμετοχής!

Εγγραφές δρομέων

Εγγραφές εθελοντών

 Βίντεο των αγωνιστικών εκδηλώσεων του 2018