Ενημερωτική εκδήλωση για καρδιολογικές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη στο Δ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου

Προληπτική Ιατρική

Στέλιος Μαμαλάκης: «Η πρόληψη ο βασικός πυλώνας για τη προστασία της υγείας και της ευημερίας των πολιτών»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, χθες Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Οι καρδιολογικές παθήσεις, οι παθήσεις του σακχαρώδη διαβήτη και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής τους”. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Υγείας και  Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο Αγ. Δημητρίου APEX MEDICAL GROUP. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Καρδιολογικού – Ρυθμολογικού Κέντρου του Ομίλου ΙΑΣΩ, Καρδιολόγο – Αρρυθμιολόγο Δημήτρη Κατσάρα με θέμα: “Συγκοπή και αίσθημα παλμών”. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης, τύποι, διαχείριση, πρόληψη, αντιμετώπιση» με ομιλητή τον Ενδοκρινολόγο – Διαβητολόγο Αριστείδη Διαμαντόπουλο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περίπου 60 μέλη του ΚΑΠΗ, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις καρδιολογικές παθήσεις και τον σακχαρώδη διαβήτη από έγκριτους επιστήμονες. Μετά την ομιλία στους παρευρισκόμενους έγινε δωρεάν μέτρηση τριχοειδικού σακχάρου και καταγραφή καρδιακού ρυθμού. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Θανάσης Μπαμπάνας, εκπρόσωποι των ηλικιωμένων, η Γενική Διευθύντρια του διαγνωστικού εργαστηρίου Ελένη Τσιρώνη, καθώς και τα στελέχη κ. Στεφάνου και κ.  Δημοπούλου.

Ο Δήμαρχος κ. Μαμαλάκης αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της
εκδήλωσης, τον Αντιδήμαρχο κ. Μπαμπάνα και την κ. Τσιρώνη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για τη σημερινή εκδήλωση αναδεικνύει την ανάγκη για την συνέχιση παρόμοιων εκδηλώσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση τους, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας. Η αξιοποίηση της επιστημονικής ομάδας του δήμου μας, καθώς και η  συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει πολύ για την επίτευξη αυτού του σκοπού».

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας  κ. Μπαμπάνας ενημέρωσε τα μέλη των ΚΑΠΗ ότι: «Το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου προγραμματίζει στο μέλλον αντίστοιχες εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης από ειδικούς επιστήμονες. Στο επίκεντρο αυτών των δράσεων είναι θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά των πολιτών και σχετίζονται με την υγεία, το  περιβάλλον, την ψυχαγωγία κλπ. Γενικότερα η υπηρεσία στοχεύει στη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής