Επιδοτούμενη δράση για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας

Κλιματική Αλλαγή
ekpozv_17-1-2023
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “REVERTER-Deep REnovation roadmaps to decrease households VulnERability To Energy poverty”

Πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, συνάντηση της Δημάρχου Μαρίας  Ανδρούτσου  και του Αντιδημάρχου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Βασίλη Κουτσοβασίλη με εκπροσώπους του ευρωπαϊκού προγράμματος “REVERTER – Deep REnovation roadmaps to decrease households VulnERability To Energy poverty” στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “LIFE” και βασικός στόχος του είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών, ειδικά των πιο ευάλωτων, σε επιδοτούμενες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας τους, μέσω της δημιουργίας των καινοτόμων γραφείων «υπηρεσιών μιας στάσης».

Στη συνάντηση, η κ. Π. Καλαποθαράκου (Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, δικηγόρος και υπεύθυνη του Γραφείου Νομικής Προστασίας), ο κ. Δημ. Δαμίγος (καθηγητής ΕΜΠ) και η κ. Βίκυ Τζέγκα (Δικηγόρος παρ’ εφέταις και Νομικός Σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ), παρουσίασαν το καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν δράσεις ευαισθητοποίησης των ευάλωτων νοικοκυριών του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στις οποίες περιλαμβάνονται:

  • Εκδηλώσεις ενημέρωσης
  • Εκπαίδευση προσωπικού του Δήμου για παροχή συμβουλών
  • Λειτουργία γραφείου υπηρεσιών μίας στάσης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με:

  • Το Εργαστήριο Μεταλλευτικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που είναι και επικεφαλής της δράσης
  • Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και
  • Την Ένωση Καταναλωτών – «Η Ποιότητα Της Ζωής» (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.).