Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου

Δελτίο Τύπου

Στέλιος Μαμαλάκης: «Ο ερχομός του Πρωθυπουργού εγκαινιάζει μια νέα περίοδο συνεργασίας του Δήμου μας με τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια». Ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου 20/4/2024 τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι ο πρώτος εν ενεργεία Πρωθυπουργός που επισκέπτεται το δημαρχείο  Αγίου Δημητρίου.

Αφού καλωσόρισε θερμά τον Πρωθυπουργό, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που χρειάζεται ο Άγιος Δημήτριος για να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε τη συνδρομή του για να προχωρήσουν:

  • Η Δημιουργία Φορέα Διαχείρισης του Ρέματος Πικροδάφνης και η δημιουργία Γραμμικού Πάρκου
  • Η υπογειοποίηση του ΚΥΤ ΔΕΔΔΗΕ
  • Η ανάπλαση του πάρκου Ελευθέριου Βενιζέλου (Ασύρματος) και η κατασκευή κολυμβητηρίου -κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ. 2116 και 2117
  • Η ανάπλαση κέντρου πόλης με δημιουργία χώρου στάθμευσης
  • Η διαπλάτυνση της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου από Θεομήτορος έως Γράμμου
  • Η επισκευή και συντήρηση του “Στρογγυλού Σχολείου” στον Άγιο Δημήτριο με στόχο την ανάδειξή του σε μητροπολιτικό κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ευκαιρία που είχε να συζητήσει με το Δήμαρχο για μια σειρά από σημαντικά, αναπτυξιακά, οικολογικά, κοινωνικά έργα, τα οποία μπορούν να γίνουν στον Άγιο Δημήτριο και τα οποία μπορούν να αλλάξουν την όψη της πόλης. Ειδικότερα έκανε λόγο για το πάρκο του Ασυρμάτου, το νέο κολυμβητήριο και την  υπογειοποίηση του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη ο Άγιος Δημήτριος να αποκτήσει  μια πλατεία ισάξια με αυτές που έχουν οι όμοροι δήμοι, καθώς και στο εμβληματικό έργο της πλήρους αναβάθμισης, αξιοποίησης και προστασίας του ρέματος της Πικροδάφνης.

 

«Οφείλω να πω ότι με το ζήτημα αυτό είχα ασχοληθεί για πρώτη φορά όταν είχα εκλεγεί Βουλευτής πριν από, ακριβώς, είκοσι χρόνια, το 2004, τότε ως Βουλευτής της ενιαίας Β΄ Αθηνών. Είναι πολλά τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε και θέλω να τονίσω, ότι όσο πιο καλή είναι η συνεργασία της κεντρικής Κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση, τόσο περισσότερο μπορούμε να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητα και το επίπεδο ζωής των πολιτών και εδώ στον Άγιο Δημήτριο».

 

Μετά το τέλος της επίσκεψη του Πρωθυπουργού ο Στέλιος Μαμαλάκης, δήλωσε: «Η παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο μας, εκτός από τον υψηλό συμβολισμό, είχε και ουσιαστικό χαρακτήρα! Αξιοποιήσαμε την ευκαιρία για να του θέσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας. Οι απαντήσεις που λάβαμε και η διάθεση συνδρομής που έδειξε μας γεμίζουν με αισιοδοξία. Η επίσκεψη αυτή εγκαινιάζει μια νέα περίοδο συνεργασίας του Δήμου μας με τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια για να δημιουργήσουμε την πόλη που θέλουμε να ζούμε. Δεν επαναπαυόμαστε. Ο μεγάλος αγώνας τώρα αρχίζει. Είμαστε έτοιμοι!»