Επιστημονική ημερίδα με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Πολιτική”

Κοινωνική Υπηρεσία

Το Περιφερειακό Τμήμα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΝΠΔΔ) Αττικής και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Πολιτική”.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, ώρα 9:00 – 15:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Αγίου Δημητρίου 55.

Μέσω της ημερίδας επιδιώκεται να αναδειχθεί η συμβολή των κοινωνικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην παροχή πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και στη χάραξη και εφαρμογή της Κοινωνικής Πολιτικής στο πεδίο, με παρεμβάσεις που αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού και επιδιώκουν την κοινωνική συνοχή και ευημερία.

Η θεματολογία της ημερίδας επικεντρώνεται σε θέματα πρόληψης, προστασίας του παιδιού, υποστήριξης ευάλωτων ομάδων και ανέργου πληθυσμού, τρίτης και τέταρτης ηλικίας, διαχείρισης της διαφορετικότητας/πολυμορφίας και ένταξης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην παρουσίαση καλών πρακτικών από την εφαρμογή της Κοινωνικής Εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η ημερίδα απευθύνεται σε κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνικούς επιστήμονες και αντίστοιχους/ες φοιτητές/ριες, καθώς και σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενδιαφερόμενους/ες για το θέμα πολίτες.

► Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα της ημερίδας και εγγραφές πατήστε ► ΕΔΩ.