Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή για τη συγχώνευση τμημάτων του 4ου Γυμνασίου

Κόμματα

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Να μη προχωρήσει η συγχώνευση των 4 τμημάτων σε 3, στην Γ’ τάξη του 4ου Γυμνασίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου»

Με την παρούσα Ερώτηση θέτουμε υπόψη σας το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου να μην προχωρήσει η συγχώνευση σε 3 των 4 τμημάτων της Γ’ Γυμνασίου.

Για την ανωτέρω συγχώνευση υπήρξε αιφνιδιαστική απόφαση της Δ’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και ενώ είχε ήδη αρχίσει η σχολική χρονιά με 4 τμήματα.

Η απόφαση για συγχώνευση δημιούργησε μεγάλη αναταραχή. Βρήκε αντίθετη την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της. Υπήρξε σθεναρή αντίδραση. Πραγματοποιήθηκαν πολλές παραστάσεις διαμαρτυρίας στους αρμόδιους. Κατατέθηκαν οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να γίνει η συγχώνευση: σημαντική αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, η Γ’ Γυμνασίου έχει μαθητές που βρίσκονται στη μετάβαση προς το Λύκειο και οι οποίοι λειτούργησαν επί 2 χρόνια με τηλεκπαίδευση, υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, δεν υπάρχει τμήμα ένταξης (παρά τις 4 αιτήσεις της Διεύθυνσης του σχολείου).

Να σημειωθεί, επίσης, ότι θετικές εισηγήσεις για 4 τμήματα υπήρχαν από τους Συντονιστές Εκπαίδευσης του 4ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Αττικής, τον Συντονιστή Ειδικής Αγωγής του 4ου ΠΕΚΕΣ και τον Συντονιστή Έργου του 4ου ΠΕΚΕΣ.

Παρά τις παραπάνω ενέργειες η τελική – μέχρι σήμερα – απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής δεν δέχτηκε το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και διατηρεί την συγχώνευση.

Επειδή, η συγχώνευση των 4 τμημάτων σε 3 στην Γ’ τάξη του 4ου Γυμνασίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου θα δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή,
Επειδή, η επιχειρηματολογία για τη συγχώνευση από πλευράς αρμοδίων στερείται πειστικής τεκμηρίωσης καθόσον προβάλλεται «θέμα αριθμών και χρημάτων»,

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Εάν προτίθεται να μελετήσει και να ανταποκριθεί θετικά υπέρ του αιτήματος για διατήρηση των 4 τμημάτων.

Ο ερωτώντες βουλευτές

Μπαλάφας Γιάννης
Μάρκου Κώστας
Μουζάλας Γιάννης
Μωραΐτης Θάνος
Παπαδόπουλος Σάκης
Παππάς Νίκος
Πούλου-Παναγιού Γιώτα
Ραγκούσης Γιάννης
Σπίρτζης Χρήστος
Τζούφη Μερόπη
Φωτίου Θεανώ
Χρηστίδου Ραλλία