Δήμος Αγ. Δημητρίου και το τμήμα Πολιτισμού τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών με την «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΦΙΔΙ» παράσταση

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και το τμήμα Πολιτισμού την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών.
Θα δοθούν στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη τέσσερις παραστάσεις Καραγκιόζη με το έργο «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΦΙΔΙ». Τις παραστάσεις θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθητές της Α’ και Β΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Δημητρίου, που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Ο  θίασος  «Σκιές & Γέλια» του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου θα παρουσιάσει το κλασικό έργο  «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι». Ο ήρωας του έργου  εμπνευσμένος από τον Μέγα Αλέξανδρο  της Ελληνικής ιστορίας, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πανί για την παράσταση “Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι”, η οποία στην ουσία αναφέρεται στην ιστορία του Αγίου Γεωργίου και οι Έλληνες καραγκιοζοπαίχτες, επειδή δεν ήθελαν να βγάλουν τον Άγιο στο πανί, προτίμησαν τη φιγούρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι ο πιο δυνατός και πιο έξυπνος ήρωας του θεάτρου σκιών και στις παραστάσεις είναι αυτός που πάντα μπαίνει μπροστά και δίνει την λύση ώστε να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι.

Τις παραστάσεις θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθητές της  Α’ και Β΄ Τάξης  των Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Δημητρίου, που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Οι μαθητές θα μεταφερθούν κατά τις ώρες των παραστάσεων με λεωφορεία του Δήμου.

Ώρες παραστάσεων:

09:00-10:00 π.μ.

10:00-11:00 π.μ.

11:00-12:00 π.μ.

12:00 – 13:00 μ.μ.

 Πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών 

Date

28 Μαρ 2024
Expired!

Time

9:00 am - 1:00 pm