Φεστιβάλ πόλης 2023 • Οι φθινοπωρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Τμήμα Πολιτισμού

 

📌 Χρονιά δίχως το δικό μας φθινοπωρινό γεγονός, το Φεστιβάλ Πόλης του Δήμου Αγίου Δημητρίου, δε γίνεται. Και η προσμονή για την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ πόλης «Φθινοπωρινές Γιορτές» του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι για άλλη μια φορά, περισσότερο από μεγάλη!
Θεσμός πλέον για την πόλη μας, διοργανώνεται απαρέγκλιτα ακόμη και σε μια προεκλογική περίοδο σαν και αυτή που διανύουμε με τούτη τη Δημοτική Αρχή να υπογραμμίζει, όπως πάντα, την αγάπη της για τον Πολιτισμό, τις Τέχνες, τη Μουσική…
Ένας ολόκληρος μήνας με μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, με μεγάλες συναυλίες, με θέατρο σκιών, με λαογραφικές βραδιές, με αλεπάλληλες ευκαιρίες να ανταμώσουμε όλες και όλοι κάτω από τον έναστρο ουρανό της πόλης μας και να απολαύσουμε, όπως γράφει και η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου στο χαιρετισμό της: «… το ωραίο και τη σωτηρία του… Γιατί ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι είναι η ερώτηση».

❣️ Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, για ακόμη μια φορά επικεντρώνεται σε υψηλού επιπέδου παραστάσεις και συναυλίες, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη μουσική, με τρόπο πολύπλευρο και ποικίλο, με καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες που τιμούν την πόλη με τις εμφανίσεις τους. Φέτος, τα παραδοσιακά σχήματα διαδέχονται σύγχρονοι και νέοι καλλιτέχνες, το θέατρο σκιών για τα παιδιά οδηγεί στις θεατρικές παραγωγές του διαδημοτικού φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου και τις παραδοσιακές μουσικές από όλη την Ελλάδα ενώ συναντούνται δημιουργοί όπως η Μαίρη Ιγγλέση, η Σοφία Κουρτίδου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την Βίκυ Καρατζόγλου, ο Γιάννης Κονιτόπουλος, ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Βανέσα Αδαμοπούλου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος αλλά και η μοναδική Πέγκυ Ζήνα με τον Θανάση Βασιλά και πολλοί άλλοι.

📌 Το φθινόπωρο αυτό θα ταξιδέψουμε με τους τοπικούς συλλόγους σε ολόκληρη την Ελλάδα και από τον Παλλεσβιακό Πολιτιστικό Σύλλογο, το Σύνδεσμο Απανταχού Αναφαίων, το Σύλλογο Κάτω Μεριάς Αμοργού «Αγία Παρασκευή», το Σύνδεσμο Απανταχού Κείων και το Σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου θα φτάσουμε στους Πόντιους της «Μαύρης Θάλασσας» και την Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών Αθηνών καθώς μας επιφυλάσσουν όλοι τους, εκπληκτικές βραδιές!

📍 Πλατεία Παναγούλη, Πάρκο Ασυρμάτου και το εμβληματικό Στρογγυλό Σχολείο “Τάκης Ζενέτος” είναι οι 3 χώροι που θα φιλοξενήσουν:

➡️ 5 μεγάλες συναυλίες
➡️ 2 σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις
➡️ 4 μουσικοθεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις
➡️ 8 παραστάσεις Διαδημοτικού ερασιτεχνικού θεάτρου

📎 Και φυσικά διάσπαρτες σε πλατείες, παιδικές χαρές, δημόσιους χώρους αλλά και στο εμβληματικό, συμπεριληπτικό και ολοκαίνουριο Πάρκο Οικογένειας της οδού Αργοστολίου, 12 απολαυστικές παραστάσεις Καραγκιόζη για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά, από τους καραγκιοζοπαίχτες Τάσο Κώνστα και Ιωάννη Αθανασίου.

📌 Στο Φεστιβάλ της πόλης “Φθινοπωρινές Γιορτές” η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, αλλά όπως πάντα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου βάζει στον πυρήνα της δράσης του την αλληλεγγύη και υποδέχεται με ευγνωμοσύνη τις προσφορές των πολιτών σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, σχολικά είδη και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής για τις ανάγκες των Κοινωνικών Δομών της πόλης.

📌 Για το Δήμο Αγίου Δημητρίου, η πολύπλευρη στήριξη της κοινωνίας είναι και ο μόνος τρόπος να χτιστούν βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις. Το Φεστιβάλ πόλης, στηρίζει τον καλλιτεχνικό κόσμο, δημιουργώντας αλυσίδα αλληλεγγύης, εκκινώντας από το πολιτισμό και φτάνοντας στην έμπρακτη φροντίδα στο συνάνθρωπο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πρόγραμμα Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου

Πρόγραμμα Θεάτρου Σκιών