Η εκδήλωση προς τιμήν εκπαιδευτικών και μαθητών-ριών της 30ης Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η καθιερωμένη γιορτή της βράβευσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και συγκεκριμένα των αριστούχων αποφοίτων των Λυκείων του σχολικού έτους 2019 – 2020, μαθητών και μαθητριών  που διέπρεψαν σε διαγωνισμούς και εκπαιδευτικών που αφυπηρέτησαν από τα σχολεία της πόλης μας.

Τη γιορτή άνοιξε η εφηβική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου “Μίκης Θεοδωράκης” υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Καραμάνου με ένα σύντομο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, του Αντιδημάρχου Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Πάνου Μπαντούνα και ομιλία της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μαρίας Θάνου.

Κεντρικός ομιλητής, με θέμα “Διαδρομές Παιδείας”, ήταν ο πρωτοετής φοιτητής και αριστούχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κουβαράς, βραβευθείς πολλάκις σε Πανελλήνιους, Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Φιλοσοφικούς αγώνες. Μίλησαν για αυτόν οι καθηγητές του ενώ τον βράβευσαν η Δήμαρχος και η Πρόεδρος της ΔΕΠ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βράβευση εκπαιδευτικών που εργάστηκαν επί σειρά ετών στα σχολεία του Δήμου Αγίου Δημητρίου και προσέφεραν τόσο μέσα από θέσεις διευθυντών όσο και ως μέλη των σχολικών επιτροπών και της ΔΕΠ.

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλοι οι αριστούχοι έλαβαν τιμητικό έπαινο και συμβολικά δώρα (σακίδιο backpack με το λογότυπο του Δήμου, κασετίνα και δωροεπιταγή αξίας 25ευρω, δωρεά από την οικογένεια Κωνσταντίνου και το Athens Metro Mall)

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους οι:  Γεωργία Αδαμοπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών, Αικατερίνη Ρηνάκη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Νίκος Καμήλος, Οργανωτικός Συντονιστής του 4ου ΚΕΠΕΣ Αττικής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, το προεδρείο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Μέλη της ΔΕΠ και των Σχολικών Επιτροπών και εκπρόσωποι σχολείων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.