Η ‘Ωρα της Γης 2022

Περιβαλλοντικές δράσεις

🌏 Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα από τις 20:30 – 21:30, συμβολίζοντας μια νέα αρχή που πρέπει να γίνει για τη Γη. Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, για ακόμη μια χρονιά, θα συμμετάσχει στη συμβολική παγκόσμια δράση κατεβάζοντας τους διακόπτες του ρεύματος για μια ώρα:
✔️ στο Δημαρχείο και
✔️ την πλατεία Άρη Βελουχιώτη

🌎 Και το 2022 είναι μια πολύ κρίσιμη χρονιά για τον πλανήτη. Αν κάτι μας έδειξε η πανδημία του COVID 19 είναι η σημαντικότητα της προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά επίσης πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.
🌏 Ούτε η υγεία του πλανήτη μας είναι δεδομένη. Η φύση αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, με κυριότερη αυτή της κλιματικής κρίσης και δυστυχώς δεν υπάρχει πολύς χρόνος, ειδικά σε μια περίοδο που το βλέμμα των παγκόσμιων φορέων και ηγετών έχει στραφεί από την μια στην πανδημία και από την άλλη στην πολεμική σύρραξη που συμβαίνει αυτές τις ώρες στην Ευρώπη, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την κλιματική αλλαγή και την προστασία του πλανήτη.
🌍 Σβήστε κι εσείς για μια ώρα μόνο τα φώτα στο σπίτι και συμμετέχετε σε αυτή τη συμβολική παγκόσμια δράση, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως η βιωσιμότητα της γης που τόσο φιλόξενα μας τρέφει και μας φροντίζει να είναι υπόθεση όλων μας, σήμερα – περισσότερο από ποτέ.
🌍 Η δράση Ώρα της Γης αποτελεί την Παγκόσμια πρωτοβουλία της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης WWF που ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ και από τότε καταφέρνει κάθε χρόνο να παρακινεί και να ευαισθητοποιεί εκατομμύρια κόσμου σε ολόκληρη τη γη!