Η “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη στο Δήμο Αγίου Δημητρίου

Θεατρικές Ομάδες

Η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ»
ΣΤΙΣ  6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου υποδέχεται τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «το τρίτο κουδούνι» στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη για την παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20:30 με ελεύθερη είσοδο. 

Η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «το τρίτο κουδούνι» ανεβάζει την παράσταση «Λυσιστράτη» σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία του ηθοποιού, σκηνοθέτη και υπεύθυνου της θεατρικής ομάδας του ΠΑΔΑ, Παναγιώτη Σπηλιόπουλου. Η θεατρική ομάδα «το τρίτο κουδούνι» έχει δημιουργηθεί το 2004, έχοντας έκτοτε ανεβάσει πληθώρα σημαντικών έργων ενώ έχει πάρει μέρος σε Διεθνείς Πανεπιστημιάδες όπως του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και πολλών άλλων. Φέτος, μετά τον covid και ενώ ένας πόλεμος μαίνεται στη γειτονιά μας, η ομάδα παρουσιάζει το αντιπολεμικό έργο του Αριστοφάνη, «Λυσιστράτη»

Λίγα λόγια για το έργο

Η Λυσιστράτη είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που γράφτηκε και διδάχθηκε το 411 π.Χ. Θεωρείται ένα από τα παλαιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα. Η υπόθεση έχει να κάνει με τη σεξουαλική απεργία που κηρύσσουν οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης με την καθοδήγηση της Αθηναίας Λυσιστράτης, προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Λυσιστράτη: Σπύρος Ντζουροπάνος
Κλεονίκη: Φιλοξένη Κυριακή Λασκαρίδου
Μυρρίνη: Ελένη Αραούζου
Λαμπιτώ: Αθηνά Ξενιού
Πρόβουλος: Πέταρ Σιμεόνοβ
Κινησίας: Αντώνης Μπουντούρης
Κήρυκας Λακαιδεμονίων: Δημήτρης Πάνος
Λάκωνες: Σωτήρης Γαλαίος – Δημήτρης Πάνος
Αθηναίοι: Μιχάλης Γλάρος – Άγγελος Πρέντι
Δούλα Λυσιστράτης: Ευαγγελία Μαρνέρη
Βοιωτή: Τζωρτζίνα Χαλκιαδάκη
Κορίνθια: Ιωάννα Δημακοπούλου
Συμφιλίωση: Ελίνα Μπατή

Χορός Γερόντων: Ιωάννης Αποστολάκης, Νικόλαος Αλκιβιάδης Καψάλης, Σωτήρης Γαλαίος, Άγγελος Πρέντι, Δημήτρης Πάνος, Αντώνης Σαββάκης, Αντώνης Μπουντούρης, Μιχάλης Γλάρος

Χορός Γυναικών: Άννα Μαρία Αυγουστάτου, Χριστίνα Ριζάκη, Άννα Ξηρουχάκη, Νικολέττα Βερονίκη, Χριστίνα Μυρτάϊ, Φανή Πολυξένη Κούτρα, Ελίνα Μπατή, Ευαγγελία Μαρνέρη, Δέσποινα Μαλλούση, Ιωάννα Δημακοπούλου, Έλενα Καπετανάκη, Τζωρτζίνα Χαλκιαδάκη

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/κοστούμια: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος
Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Χορός κίνηση/επιλογή μουσικής: Βίκυ Βασιλοπούλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Πέταρ Σιμεόνοβ, Άννα Μαρία Αυγουστάτου

Μια ιδιαίτερη πολύ-επίπεδη και επίκαιρη όσο ποτέ παράσταση που θα κάνει τους θεατές να σκεφτούν τα πράγματα (και) αλλιώς.