«Η συμμετοχή στους αγώνες είναι η νίκη για τον καθέναν από εμάς», το μήνυμα της Συνέντευξης Τύπου για την Ειρηνοδρομία 2024

Ειρηνοδρομία

Στέλιος Μαμαλάκης: «Τρέχουμε για τα παιδιά μας, τρέχουμε για έναν καλύτερο κόσμο»

Πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Λυκείου Αγίου Δημητρίου (Στρογγυλό), η πρώτη συνέντευξη  Τύπου για την Ειρηνοδρομία 2024, που θα γίνει στις 19 Μάϊου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη.

Η συνέντευξη άρχισε με χαιρετισμό του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Στέλιου Μαμαλάκη, ο οποίος είπε ότι «η Ειρηνοδρομία και οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Παναγούλη, είναι θεσμοί για την πόλη που αποτυπώνουν το δημοκρατικό, φιλειρηνικό και αγωνιστικό πνεύμα της κοινωνίας του Αγίου Δημητρίου. Αποτελούν, σήμα κατατεθέν για τον Άγιο Δημήτριο γι’ αυτό και σκοπεύουμε να διευρύνουμε την απήχηση τους σε υπερτοπικό επίπεδο και να ενισχύσουμε τη δυναμική τους στην κοινωνία. Αυτή η εξωστρέφεια είναι ήδη
ορατή από φέτος και επιβεβαιώνεται από την τεράστια αύξηση νέων, μεγάλων και ισχυρών χορηγών για τους αγώνες, αλλά και των χορηγών επικοινωνίας».

«Καλούμε όλους τους πολίτες, να συμμετάσχουν στην Ειρηνοδρομία. Η  μαζική συμμετοχή πολιτών, από κάθε γωνιά της Αττικής, είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε, ως κοινωνία. Η ατομική συμμετοχή είναι η νίκη για τον καθέναν από εμάς», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι εκ των συνδιοργανωτών της Ειρηνοδρομίας. Ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι η Ειρηνοδρομία είναι ένας καταξιωμένος αγώνας στη συνείδηση της κοινωνίας και των δρομέων, που μεταφέρει μεγάλα και σημαντικά κοινωνικά μηνύματα, ξεπερνάει τα όρια του Δήμου Αγίου Δημητρίου και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της Αττικής. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ευάγγελος Μπούρης, σημείωσε ότι πρόκειται για μια καταξιωμένη αθλητική διοργάνωση με έντονο κοινωνικό πρόσημο και τόνισε ότι οι διαδρομές για τα 5 και τα 10 χλμ του αγώνα είναι πιστοποιημένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου συμμετείχαν Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, εκπρόσωποι σωματείων και επίσημων φορέων του αθλητισμού. Οι συμμετέχοντες στις τοποθετήσεις συνεχάρησαν το Δήμο Αγίου Δημητρίου, για τη διοργάνωση της Ειρηνοδρομίας και το κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπει για ειρήνη, δημοκρατία και προστασία των δικαιωμάτων. Σημείωσαν επίσης ότι η Ειρηνοδρομία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μεταδώσουμε στους πολίτες -και ειδικά στα παιδιά- το μήνυμα για την αξία του αθλητισμού στη ζωή μας. Αναφέρθηκαν επίσης στη μείζονα σημασία της προώθησης του μαζικού αθλητισμού και εξήραν την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να  διαθέσει στα σχολεία του Δήμου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, μετά από την κάλυψη του κόστους της Ειρηνοδρομίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Γραμματέας του αείμνηστου Αλ. Παναγούλη, κα Μπούρου Ελένη.  Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου, συμμετείχαν επίσης: Η Μαρίκα Καρδαρά, Εκπρόσωπος ΟΦΚΑ – Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ειρηνοδρομίας και μέλος του ΕΑΣ, ΣΕΓΑΣ Πειραιά, ο Αντιπρόεδρος του ΟΦΚΑ, μέλος του ΣΕΓΑΣ και ομοσπονδιακός προπονητής Μεσαίων Αποστάσεων, Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο Γιάννης Πίτσας, Εκπρόσωπος Αθλητικού Συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ, Βαλέριος Λεωνίδης Αργυρός Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών, Γεωργία Ελληνάκη Ολυμπιονίκης μέλος Συλλόγου Ολυμπιονικών, Νίκος Τσατσακλάς Παραολυμπιονίκης στο Μαραθώνιο, Σωτήρης Γκαραγκάνης Αθλητής ΟΦΚΑ- Χρυσός στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με τον Νάσο Γκαβέλα και πανελληνιονίκης και μέλος της Εθνικής Ομάδας, Ευαγγελία Ξυνού Αθλήτρια 25 η στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο στα 20χλμ. Βάδην, Νατάσα Ακτύπη 4 η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και την 7 η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Λεωνίδας Μπαϊρακτάρης Εκπρόσωπος Εθελοντών – Ραδιοερασιτέχνης, Δημήτρης Λεβαντίνος Αθλητής 400m μετ’ εμποδίων, Ηλίας Μαυροειδέας Event Manager της MyRace, Δημάκη Ντενίζ Ολυμπιονίκης Τρίαθλον, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος Πρόεδρος ΠΣΑΤ.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Αμπελιώτης, οι
Αντιδήμαρχοι: Πολιτισμού Αγγελική Σαραβελάκη, Οικονομικών Ιωάννης – Μάριος Μπάντος, Παιδείας Μαρία Αχουλιά – Σκριβάνου, Διοίκησης & ΚΕΠ Ελένη Κοντόγγονα, Εποπτείας της πόλης Γεώργιος Ταμπακόπουλος, Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιος Κάππος, Καθαριότητας & Πρασίνου Κωνσταντίνος Κυριακάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου Δημάρχου Παντελής Ζωίλης, ο Κονδύλης Γιώργος Πρόεδρος Β/θμιας, Σχολικής Επιτροπής, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι: Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος, Μιχάλης Καραϊσκάκης, Βασιλική Βαζαίου, Γιώργος Παπατριανταφύλλου και οι: Βαρδάκη Μαρία Γ.Σ Πήγασος, Μπαξεβάνης (προπονητής), ο Διευθυντής του 1 ου Λυκείου Παύλος Σκαλτσογιάννης, η Υποδιευθύντρια κ. Παπασωτηρίου και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου ο Δ. Παπαδάκης.