📚 «Η Zαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε» • Παρουσίαση παιδικού βιβλίου με θέμα την έμφυλη βία

Δημοτική Επιτροπή Ισότητας
zaxarvtoyla_3-12-2022

📚 Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου διοργανώνουν παρουσίαση του παραμυθιού «Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε» της συγγραφέως Ραφαέλικας Γεωργαλλή το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου (Ειρήνης 17).

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε» είναι ένα παραμύθι για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω με θέμα την έμφυλη βία. Παρουσιάζει με γλώσσα παραμυθένια τις ορατές, αλλά και τις αόρατες μορφές βίας που υφίστανται τα κορίτσια και οι γυναίκες. Παράλληλα όμως ασχολείται και με την ευθύνη όλων μας να συμβάλλουμε στην αλλαγή των στάσεων που οδηγούν στην έμφυλη βία.

Το παραμύθι θα διαβάσει η συγγραφέας, Ραφαέλικα Γεωργαλλή και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Σέβα Γεωργαλλή, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και επεξεργασία των βασικών νοημάτων του παραμυθιού μέσα από πολύ ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τα παιδιά που θα παραβρεθούν.