Και φέτος ο Οκτώβριος στον Άγιο Δημήτριο είναι “ροζ!

Προληπτική Ιατρική

Και αυτός ο Οκτώβριος θα είναι ΡΟΖ στον Άγιο Δημήτριο, όπως άλλωστε ήταν πάντα τα τελευταία χρόνια, δίνοντας δύναμη, υπενθυμίζοντας και ευαισθητοποιώντας τις γυναίκες της πόλης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο μήνας αυτός, είναι πάντα αφιερωμένος όχι μόνο στην ενημέρωση, αλλά και την ουσιαστική πρόληψη στην πράξη:

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με συνέπεια συνεχίζει το πρόγραμμα του πλήρους γυναικολογικού ελέγχου στα Δημοτικά Ιατρεία, από έμπειρο γυναικολόγο και εντελώς δωρεάν για όλες τις γυναίκες κατοίκους, που περιλαμβάνει:

► Εξέταση – ψηλάφηση μαστού και παραπομπή για μαστογραφία (αν κριθεί απαραίτητη)

► Τεστ ΠΑΠ και έλεγχος με γυναικολογικό υπέρηχο

Σημειώνεται πως η εξέταση των δειγμάτων των τεστ ΠΑΠ διενεργείται από το κυτταρολογικό εργαστήριο του Λαϊκού Νοσοκομείου, με το οποίο ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συνεργάζεται.

Για ραντεβού, καλέστε καθημερινά, από ώρα 9:00 έως 14:00 στο τηλέφωνο: 210 9755163.

Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού θα συνεχίζονται όλο το μήνα…

► Από τις 17 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, το Δημαρχείο θα φωταγωγηθεί στο ροζ χρώμα ως μια ζωντανή υπενθύμιση προς όλες τις γυναίκες για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» θα τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου κουμπί δωρεάς, καθώς και το banner του συλλόγου, ώστε να διαδοθεί ακόμα πιο έντονα το μήνυμα της πρόληψης.
► Ένας μήνας ευαισθητοποίησης, ενθάρρυνσης και υπενθύμισης για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, με αναρτημένο υλικό σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου!

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το προσωπικό σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ

Ροζ κορδελάκια (pink ribbons) θα δοθούν σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο του Δήμου, μαζί με ένα έντυπο ενημέρωσης για την αξία της πρόληψης.
21 Οκτωβρίου – Ημέρα ευαισθητοποίησης και πρόληψης με συμμετοχή στη δράση  «Φοράμε ροζ στη δουλειά – Pink @ work» για την πρόληψη!

Ο καρκίνος του μαστού παρά τη συχνή εμφάνισή του απειλεί λιγότερο πια τη ζωή των γυναικών που τον εμφανίζουν. Τόσο οι σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπευτικές μέθοδοι όσο και ο αυξανόμενος αριθμός των γυναικών, που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις, έχουν ως αποτέλεσμα την πιθανότερη ίαση.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε  ποσοστό που φθάνει το 30%.