Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη 24 & 25/1/2022 σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί και λοιπές εκπαιδευτικές δομές

Παιδικοί Σταθμοί
⚠ Μετά από τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων της Αττικής και του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23-1-2022, ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη, 24 & 25-1-2022 σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Επίσης,με απόφαση της Δημάρχου δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί, το ΚΔΑΠ, το Δημοτικό Ωδείο, το Τμήμα Χορού και όλα τα προγράμματα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, ενώ τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου θα γίνουν διαδικτυακά.

Επισημαίνεται, ότι τα ζητήματα της τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του.

Η απόφαση να μην λειτουργήσουν δια ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία ελήφθη, καθώς όπως επισημάνθηκε από τα μετεωρολογικά δελτία, το ψυχρό κύμα στην Αττική θα ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας 24-1-2022 και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι την Τρίτη, δημιουργώντας χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης στην απόφαση του κλεισίματος συνέτεινε και η ανάγκη εφαρμογής των πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας, αφού στα σχολεία, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.