Κυνήγι χριστουγεννιάτικου θησαυρού • Δόθηκαν τα δώρα στους/στις νικητές/τριες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Διαδικτυακό Χριστουγεννιάτικο Κυνήγι Θησαυρού, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, παρά τις δύσκολες και τις περιοριστικές συνθήκες που βιώσαμε όλοι κατά τις φετινές γιορτές.

Η δράση ξεκίνησε στις 20/12 και ολοκληρώθηκε στις 31/12/2020. Στο παιχνίδι συμμετείχαν περισσότερα από 210 παιδιά, συμμετοχή εξαιρετικά αξιοσημείωτη για επαναλαμβανόμενη 12ήμερη διαδικτυακή δράση.

Τα παιδιά καθημερινά στις 18:30 το απόγευμα παρακολουθούσαν και συμμετείχαν μέσα από ειδική πλατφόρμα σε 12 γρίφο-ιστορίες που αφηγούνταν παιχνιδιάρικα ξωτικά, τα οποία με σύμμαχο τα παιδιά έψαχναν, εξερευνούσαν, χορεύαν και τραγουδούσαν για να μπορέσουν να βρουν και να επιστρέψουν τα 12 αστέρια του Φωτεινού Βασιλείου στην θέση τους.

Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού τα παιδιά κλήθηκαν να συμπληρώσουν σε ειδική φόρμα τις 12 γριφολέξεις που τους αποκάλυπτε καθημερινά κάθε ξωτικό για να συμμετέχουν στην διαδικασία ανάδειξης των τελικών νικητών.

Στις 06/01/21 και ώρα: 18:30 έπειτα από κλήρωση -σε πραγματικό χρόνο- στην πλατφόρμα του παιχνιδιού, οι νικητές/τριες (παιδιά) που προέκυψαν από την διαδικασία είναι:

1. ΤΑΤΟ ΚΛΕΑΡΧΟΣ
2. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
3. ΚΟΥΤΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Τα δώρα παρέδωσαν στα παιδιά η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π., Βασιλεία Αλεξίου, την Παρασκευή 8-1-2021, σε εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο με όλα τα μέτρα ασφαλείας.


Σχόλια γονέων και παιδιών που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό

“Βασικά θα σας μεταφέρω την αντίδραση των παιδιών μου που δεν ήθελαν να χάσουν την ιστορία με το ξωτικό με τίποτα. Είχε μπει στην καθημερινότητά μας και ήταν πάντα έτοιμα να συμμετάσχουν σε ότι τους υποδείκνυε το ξωτικό. Και φυσικά φώναζαν όταν το αστέρι λαμπύριζε ώστε το ξωτικό να γυρίσει να το δει. Ευχαριστούμε πολύ.” ΜΑΡΙΑ Ψ.

“Αυτή η συμμετοχή σαν εμπειρία σε αυτό τον διαγωνισμό ήταν πολύ ευχάριστη και θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο αυτόν που ασχολήθηκε να διοργανώσει αυτό το κυνήγι θησαυρού γιατί έμεινα απασχολημένος αυτό τον καιρό στις 6:30. Και ελπίζω αν μπορείτε να το ξαναδιοργανώσετε του χρόνου και ακόμα καλύτερο Χρόνια πολλά Καλή χρονιά Καλή συνέχεια σε όλους και στο δήμο.” ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Γ.

“Καλησπέρα, ήταν πολύ ωραία η ιδέα και η υλοποίηση. Η διάρκεια ήταν ιδανική ώστε να μην κουράζονται πολύ τα παιδιά μπροστά στον υπολογιστή. Αυτό που τα ενθουσίασε περισσότερο ήταν οι χειροτεχνίες που τους προτείνατε στην διάρκεια των επεισοδίων. Καλή Χρονιά!!” ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ν.

“Μου άρεσε πάρα πολύ, που ο Δήμος σκέφτηκε να κάνει μία τέτοια δραστηριότητα για τα παιδιά, που είναι μέσα στο σπίτι εξαιτίας του κορονοϊού. Ειλικρινά οι ιστορίες ήταν τέλειες και ελπίζω να ξανακάνει ένα ωραίο κυνήγι θησαυρού ο Δήμος μας” ΧΡΙΣΤΙΝΑ Α.

“Πολύ ωραία και όμορφη δράση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας και τις 12 μέρες! Συγχαρητήρια για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία!” ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Π.

“Ήταν πολύ όμορφη εικόνα να βλέπεις τα παιδιά να ανυπομονούν καθημερινά για την στιγμή του ραντεβού τους με τον μαγικό κόσμο των ξωτικών. Οι κατασκευές γέμισαν το σπίτι μας με χρώμα, δημιουργικότητα, φαντασία και χαμόγελα! Σας ευχαριστούμε όλους για την όμορφη αυτή σας προσπάθεια και για τις όμορφες στιγμές που χαρίσατε στα παιδιά μας. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε του χρόνου!
Μεταβιβάζω τα λόγια του γιού μου:
«Ήταν πολύ ωραία τα παραμυθάκια. Θα ήθελα πολύ να ξαναζήσω του χρόνου αυτή την εμπειρία. Ελπίζω να είμαι ο τυχερός της κλήρωσης. Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν, ελπίζω να διασκέδασαν όπως και εγώ. Καλή Χρονιά και Καλές Γιορτές!»“ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.

“Ήταν πολύ ωραία ιδέα να οργανώσετε τέτοιον διαγωνισμό, το παιδί μας ήταν πολύ ενθουσιασμένο από τις ιστορίες και τις περίμενε πως και πως κάθε μέρα γιατί δεν ήταν μόνο οι ιστορίες, αλλά και οι δραστηριότητες που έκαναν, π.χ. στο παιδί μου άρεσε να φτιάχνει το σκουφάκι και ένα αρκουδάκι και να παίζει τα παιχνίδια που έπαιζαν οι ηθοποιοί με τους θεατές τους. Σας ευχόμαστε να έχετε καλή χρονιά και να χαίρεστε τις οικογένειές σας!” ΕΥΓΕΝΙΟΣ Σ.

“Ήταν πολύ διασκεδαστική διαδικασία, ειδικά στην περίοδο της καραντίνας!” ΚΑΛΛΙΟΠΗ Π.

“Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για τα παιδιά και για τους γονείς. Δραστήριο, Ευχάριστο και Διασκεδαστικό” ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π.

“Ήταν πολύ ωραία τα απογεύματα που περάσαμε με γιορτινή διάθεση, με τα όμορφα παιχνίδια σας. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, αγάπη και χαρά.” ΔΕΣΠΟΙΝΑ Α.