«Λυσιστράτη – Η ώρα της γυναίκας», από το Εφηβικό Εργαστήρι Θεάτρου του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Θεατρικές Ομάδες

Το Εφηβικό Εργαστήρι Θεάτρου Αγίου Δημητρίου επιστρέφει δυναμικά παρουσιάζοντας την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία – διασκευή – διδασκαλία Μαρίας Μπακέλλα για έξι παραστάσεις (25,26,27 Νοεμβρίου και 2,3,4 Δεκεμβρίου 2022) στο Αμφιθέατρο του Στρογγυλού Σχολείου «Τάκης Ζενέτος» (Παπάγου και Καλλιθέας) με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης τις 20:30.

Η «Λυσιστράτη»  του Αριστοφάνη είναι ένα έργο ορόσημο. Από τα πιο παλιά αντιπολεμικά έργα (411 π.χ) με την πρώτη φεμινιστική “απεργία” για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Με το  κίνημα του “me too” και τα περιστατικά  κακοποίησης γυναικών, να βγαίνουν στο φως από τα ίδια τα θύματα, καθώς και τη θλιβερή αύξηση των γυναικοκτονιών, η “Λυσιστράτη”, με πιο δυνατή φωνή από ποτέ, αφυπνίζει τους απλούς πολίτες και ταρακουνάει την ηγεσία του κράτους. Μια κλασική κωμωδία, από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Αριστοφάνη παγκοσμίως η “Λυσιστράτη” σας καλεί στην ώρα της γυναίκας.

Να είμαστε όλοι/ες εκεί. Να στηρίξουμε τη βροντερή φωνή της τέχνης καθώς και το Εφηβικό Εργαστήρι Θεάτρου Αγίου Δημητρίου που επιλέγει να «μιλήσει» για τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, μέσα από τη συγκεκριμένη παράσταση.