Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι πρώτες «Μουσικές Διαδρομές στα Σχολεία» από το Δημοτικό Ωδείο Αγίου Δημητρίου

Δημοτικά Σχολεία

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η πρώτη φάση της δράσης «Μουσικές Διαδρομές στα Σχολεία», μιας πρωτοβουλίας του Δημοτικού Ωδείου Αγίου Δημητρίου, με στόχο να φέρει τη μουσική πιο κοντά στα παιδιά, μέσα στον ίδιο τον χώρο του σχολείου τους.

Στο πλαίσιο της δράσης, το Δημοτικό Ωδείο Αγίου Δημητρίου «βγήκε» από τις αίθουσές του και ταξίδεψε στα σχολεία της πόλης, πραγματοποιώντας μουσικές παρουσιάσεις στα:2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 15ο και 18ο Δημοτικά Σχολεία, καθώς και στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου.

Την εκπαιδευτική αυτή μουσική διαδρομή παρουσίασαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Δημήτρης Παπαθεοδώρου και οι μουσικοί:

  • Μάγδα Στρατούλη – κιθάρα
  • Όλγα Λυκουρίνου – αρμόνιο
  • Τζούλι Θεοχάρη – πιάνο
  • Εμμανουέλα Μασλαρόβα – πιάνο
  • Δημήτρης Κωνσταντάκης – τρομπόνι
  • Νίκος Δαλιανής – κλαρίνο
  • Σπύρος Καραμήτσος – ντραμς
  • Μαρία Σκανδάλη – τσέλο

Στα σχολεία παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης, στηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοβουλία και σημείωσε: «Η μουσική παιδεία πρέπει να φτάνει σε κάθε παιδί. Συνεχίζουμε να φέρνουμε τον Πολιτισμό πιο κοντά στη σχολική κοινότητα, δημιουργώντας εμπειρίες και ερεθίσματα στα παιδιά».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Αγγελική (Άντζη) Σαραβελάκη, τόνισε: «Το Ωδείο ανοίγεται στην κοινωνία και συναντά τα παιδιά στο δικό τους περιβάλλον, το σχολείο. Και αυτή είναι μόνο η αρχή».

Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικά μουσικά όργανα, να ακούσουν τους ξεχωριστούς ήχους τους, να θέσουν ερωτήσεις και να συμμετάσχουν σε ένα όμορφο βιωματικό ταξίδι στον κόσμο της μουσικής.

Η δράση αυτή εδράζεται στη φιλοσοφία ότι ο Πολιτισμός δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις κλειστές αίθουσες των πολιτιστικών χώρων, αλλά πρέπει να συναντά τα παιδιά εκεί όπου βρίσκονται: στο σχολείο τους, στην καθημερινότητά τους, στη ζωή τους.

Η Διοίκηση του Δήμου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς, τις διευθύνσεις των σχολείων, τους μαθητές, καθώς και στους μουσικούς και τους ανθρώπους του Δημοτικού Ωδείου που αγκάλιασαν και στήριξαν την πρωτοβουλία.