Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες περίοδοι των “Παιχνιδοδιακοπών”

Για το παιδί

Με μια όμορφη γιορτή που έγινε στις 10-7-2023, στο Νέο Κλειστό γυμναστήριο του Δήμου, ολοκληρώθηκαν οι 2 από τις 3 περιόδους του φετινού προγράμματος θερινής δημιουργικής απασχόλησης “Παιχνιδοδιακοπές”.

Το πρόγραμμα κάλυψε 912 θέσεις παιδιών τυπικής ανάπτυξης, εκ των οποίων οι 240 αφορούσαν σε παιδιά προσχολικής αγωγής, τις γνωστές “Νηπιοδιακοπές”.
Επίσης, το πρόγραμμα περιελάμβανε και εξειδικευμένη ενότητα για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να χαρούν την κολυμβητική δεξαμενή του ΕΕΕΕΚ, καθώς και να συμμετέχουν σε πλήθος δράσεων συμπερίληψης με τα υπόλοιπα παιδιά που απασχολήθηκαν στο ίδιο σχολείο.

Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά μέσα από δράσεις εικαστικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές, κολυμβητικές. Μετά την αυξημένη ζήτηση συμμετοχής στο φετινό πρόγραμμα, οι διαθέσιμες θέσεις ξεπέρασαν τις 1000.

► Το πρόγραμμα των “Παιχνιδοδιακοπών” θα ολοκληρωθεί με την 3η περίοδο, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, από 21 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Οργανισμός Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας ευχαριστεί τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου προγράμματα δημιουργκής απασχόλησης για τα παιδιά του Δήμου Αγίου Δημητρίου.