Με το ποδήλατο στη δουλειά!

Στην πανελλήνια καμπάνια «Με ποδήλατο στη δουλειά» που διοργανώνεται για 9η χρονιά από την ποδηλατική ομάδα ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα από τις 18/5/2020 έως 31/5/2020 συμμετέχει ομάδα 5 ατόμων από τους εργαζόμενους του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

🚴‍ Το «Με ποδήλατο στη δουλειά» είναι ένας φιλικός διαγωνισμός, κατά τον οποίο κάθε ομάδα καταχωρεί τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές που κάνει από το σπίτι στη δουλειά και πίσω, κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Η ομάδα με τις περισσότερες διαδρομές κερδίζει.

🚵 Το βραβείο δεν είναι τίποτα παραπάνω από …δόξα για τους νικητές, αλλά ο στόχος είναι η προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης μετακίνησης, που σέβεται το περιβάλλον των πόλεων, βοηθάει στην υγεία των πολιτών, δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πεζών και προστατεύει από το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς εμποδίζοντας την εξάπλωση του κορωνοϊού.

🚴 Το διαγωνισμό στηρίζουν φέτος με την αιγίδα τους η ΚΕΔΕ, η ECF (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών) και το CIVINET CY-EL (Δίκτυο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Βιώσιμη Κινητικότητα στην Ελλάδα και την Κύπρο).-