Μήνυμα της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου για τη νέα σχολική χρονιά

Μηνύματα Δημάρχου

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, μια χρονιά διαφορετική, μακριά από τα δεδομένα των προηγούμενων 2 χρόνων, στις συνθήκες μιας επίμονης και πρωτόγνωρης πανδημίας. Μια σχολική χρονιά που θα προσφέρει στα παιδιά μας γνώση, εκπαίδευση, εσυναίσθηση, πληροφορία, δημιουργικότητα… Διότι, όλα αυτά είναι το κλειδί για να ανοίξει η πόρτα του κόσμου. Είναι το διαβατήριο για την ελευθερία. Κι όπως, πολύ σοφά, έχει πει, η Πακιστανή ακτιβίστρια και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, μόλις στα 17 της χρόνια, Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Ένα βιβλίο, ένα στυλό, ένα παιδί και ένας δάσκαλος μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο».

Ναι, τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και στο Δήμο Αγίου Δημητρίου έχουμε το βλέμμα πάντα στραμμένο και την αγκαλιά πάντα ανοιχτή στον μικρό συμπολίτη, τον πολίτη του αύριο. Κάθε μας στόχος, έργο, δράση και πράξη έχει εκείνον/η, αποδέκτη.
➡️ Προτεραιότητά μας, τα σχολεία.
Γι’ αυτό μεγάλο ποσοστό του Τεχνικού Προγράμματος και φέτος αφορά σε έργα συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών εγκαταστάσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
✅ Ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών σχολείων 9ο, 5ο, 13ο και 21ο.
✅ Τοποθέτηση λαμπτήρων led ξεκινώντας από το σχολικό συγκρότημα «Τάκης Ζενέτος» (1ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο και Δημόσιο ΙΕΚ).
✅ Προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.
✅ Μελέτη για την πυρασφάλεια και πυροπροστασία.
✅ Εργασίες προσβασιμότητας (ράμπες ΑμεΑ και WC ΑμεΑ).
✅ Ασφαλείς σχολικοί δακτύλιοι.
✅ Εικαστικές παρεμβάσεις.

➡️ Θέλουμε να έχουμε σχολικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν με αξιοπρέπεια εκείνους/ες που αλλάζουν τον κόσμο. Θυμόμαστε πάντα πως «Εκπαιδεύοντας το μυαλό, χωρίς να εκπαιδεύσουμε την καρδιά, δεν είναι καθόλου εκπαίδευση.»
Να συνεχίσουμε λοιπόν να εκπαιδεύουμε την καρδιά.
🗣 Με μια ευχή για τη νέα σχολική χρονιά για το δάσκαλο: «Σμίλεψε πάλι δάσκαλε, ψυχές…»
🗣 Και με μια για τα παιδιά μας: «Να εργάζεστε σκληρά, να είστε καλοί και θα συμβούν εκπληκτικά πράγματα»
Καλή σχολική χρονιά!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου