Μήνυμα της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου για την Εργατική Πρωτομαγιά

1 η Μαΐου – Ημέρα Απεργίας, ημέρα μνήμης,
τιμής και αγώνα

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής στους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Είναι μέρα αντίστασης σε κάθε αντεργατική λογική και σε κάθε πολιτική λιτότητας που κυριαρχούν τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι η ώρα να αντισταθούμε στην οικονομική ασφυξία που έχουν επιφέρει τόσο η βαθιά οικονομική κρίση, ιδιαίτερα επιδεινωμένη από έναν αδιανόητο πόλεμο που δε λέει να κοπάσει, όσο και η δεινή περίοδος της πανδημίας που συνεχίζουμε να διανύουμε.

Είναι η ώρα να συνεχίσουμε τον αγώνα υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας των λαών και κατά της φτώχειας, για αξιοπρεπείς μισθούς, για ουσιαστικά δικαιώματα, για ασφαλή και πλήρη απασχόληση. Η ελαχιστοποίηση της ανεργίας, η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, η ουσιαστική αύξηση του κατώτερου μισθού, η μείωση της φορολογίας στη μεσαία τάξη είναι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, τη δημιουργία και την προκοπή.

Για τον Άγιο Δημήτριο, η Πρωτομαγιά έχει και μια ακόμα πολύ σπουδαία πτυχή, αφού ο Αλέξανδρος Παναγούλης έχασε τη ζωή του στην πόλη μας, τη μέρα αυτή του 1976.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, 46 χρόνια μετά το χαμό του αείμνηστου αγωνιστή, η πόλη μας τον τιμά με το θεσμό των «Παναγουλείων» που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 15 Μαΐου και θα κορυφωθούν με την «Ειρηνοδρομία» που απολαμβάνει μεγάλης συμμετοχής και αγάπης έχοντας πλέον αναδειχθεί σε υπερτοπικό δρομικό γεγονός.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στις δράσεις, τις συναυλίες και τα καλλιτεχνικά αντιφασιστικά και αντιπολεμικά δρώμενα με ένα και μόνο σύνθημα στο μυαλό και την καρδιά:

Αγώνας, ελπίδα, αλληλεγγύη, ειρήνη! Για όλες και όλους. Παντού.
Καλή και συνειδητοποιημένη Εργατική Πρωτομαγιά!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου