Μήνυμα της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Μηνύματα Δημάρχου

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, και το φετινό σύνθημα του Π.Ο.Υ «Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου την συχνά» είναι κάτι παραπάνω από ένα μήνυμα.

Είναι λέξεις με ουσία που αντικατοπτρίζουν και «αγκαλιάζουν» μια από τις μεγαλύτερες πράξεις αλληλεγγύης, τη δωρεά αίματος.

Δίνοντας αίμα σε τακτά χρονικά διαστήματα και δίχως εξαιρέσεις, γινόμαστε συμμέτοχοι στην προσπάθεια σώζοντας κυριολεκτικά ζωές.

Σε αυτό το πλαίσιο θέλω να ενθαρρύνω και άλλους συνανθρώπους μας με ικανοποιητικό επίπεδο υγείας να γίνουν νέοι δότες αίματος όσο συχνά μπορούν, προκειμένου να χαρίσουν ζωή σε ασθενείς που εξαρτώνται από μετάγγιση.

Θα ήθελα, επίσης,  να τονίσω τον κρίσιμο ρόλο των τακτικών εθελοντικών δωρεών αίματος στην επίτευξη της καθολικής πρόσβασης σε ασφαλή προϊόντα αίματος για όλους τους πληθυσμούς, αλλά και την ιδιαίτερη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στην ανάγκη ανάπτυξης, υποστήριξης και ενίσχυσης εθνικών προγραμμάτων αιμοδοσίας.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι η τακτική εθελοντική αιμοδοσία είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας του αίματος, τόσο σε κανονικές όσο και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ως εκ τούτου αποτελεί βασικό συστατικό ενός ανθεκτικού συστήματος υγείας.

Τέλος, θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω όλες και όλους και καθεμία και καθέναν ξεχωριστά που αιμοδοτούν τακτικά σε εθελοντική βάση στην πόλη μας.

Στο Δήμο Αγίου Δημητρίου έχει δημιουργηθεί και διατηρείται τράπεζα αίματος η οποία εμπλουτίζεται εδώ και πολλά χρόνια με δυο προγραμματισμένες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας ανά έτος, που πραγματοποιούνται με ασφάλεια και επαγγελματισμό από την Κοινωνική Υπηρεσία της πόλης μας σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό. 

 «Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου την συχνά».  

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου