Ο Χορός και το Περιβάλλον: Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι τρεις παραστάσεις των τμημάτων χορού του Δήμου μας!

Τμήμα Πολιτισμού

Με τρεις παραστάσεις υπό το γενικό τίτλο «Ο Χορός και το Περιβάλλον» που έγιναν την Κυριακή 23 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (στο Δημαρχείο), το Τμήμα Χορού του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ολοκλήρωσε τον κύκλο των φετινών του μαθημάτων.

Οι παραστάσεις είχαν διάρκεια μίας ώρας, η κάθε μία, ήταν θεματικές και εμπνευσμένες από το περιβάλλον και τα φυσικά φαινόμενα. Τόσο η καλλιτεχνική διευθύντρια Ντορίνα Καλεθριανού, όσο και οι δασκάλες χορού Ελένη Χατζή, Άννα Κίσκιλα, Λήδα Διώχνου και Φοίβη Χανιώτη, παρουσίασαν χορογραφίες με παιδιά από 3,5 ετών αλλά και ενήλικες (μέχρι και μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας), δίνοντας ταυτόχρονα σημαντικά μηνύματα  για την φύση και το περιβάλλον.

«Αυτός ο συμβολισμός που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις είναι πολύ ευρηματικός, καθώς αποτελεί πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης και ταυτόχρονα πετυχαίνει την ευαισθητοποίηση  του κοινού για το περιβάλλον», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.  «Ο χορός είναι –ούτως ή άλλως- κορυφαία τέχνη, πόσο μάλλον όταν πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά μας, που τα παρακολουθούμε να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σκηνή. Τότε η συγκίνηση ξεχειλίζει και επιτυχία είναι η συμμετοχή τους σε μια καλλιτεχνική παράσταση», τόνισε ο Στέλιος Μαμαλάκης που συνεχάρη το τμήμα πολιτισμού και τον τομέα χορού, τους καθηγητές, τους μαθητές και τις μαθήτριες γι’ αυτές τις εξαιρετικές παραστάσεις».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγγελική Σαραβελάκη ανέφερε στο χαιρετισμό της: «Ο χορός είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή κίνηση του σώματος. Μέσα από αυτόν ενισχύουμε την επαφή των ανθρώπων, δημιουργούμε κοινότητες, συνδέουμε κόσμους και πολιτισμούς. Αυτό υπηρετεί το τμήμα χορού του δήμου μας, που κάνει εξαιρετική δουλειά και θα το ενισχύσουμε με κάθε τρόπο»!

Στις παραστάσεις παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι: Κ. Κυριακάκης, Γ. Ταμπακόπουλος, Β. Ζαχαριάς ο εντεταλμένος σύμβουλος Μ. Καραισκάκης, η πρώην δήμαρχος Μ. Ανδρούτσου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Παπατριανταφύλλου,  Γ. Δήμου,  Θ. Αυγέρης και  Ε. Καντζέλη.