Ο Χορός και το Περιβάλλον: Τρεις παραστάσεις για το κλείσιμο των μαθημάτων χορού του Δήμου!

Για το παιδί

Στέλιος Μαμαλάκης: «Ο Χορός και το Περιβάλλον συνδυάζονται άριστα στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του τομέα χορού και μας προσφέρουν ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα».

Με τρεις παραστάσεις που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 23 Ιουνίου τις 16:30, 18:00 και 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (στο Δημαρχείο) το τμήμα χορού του Δήμου Αγίου Δημητρίου, αποχαιρετά τη φετινή περίοδο χορευτικής διδασκαλίας.

Οι παραστάσεις, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντορίνας Καλεθριανού, είναι διάρκειας μίας ώρας – περίπου – η κάθε μία, είναι θεματικές και εμπνευσμένες από το περιβάλλον και τα φυσικά φαινόμενα.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης: «Η Τέχνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φυσικό περιβάλλον, το οποίο αποτελεί πηγή έμπνευσης και αλληλεπίδρασης. Ο χορός επιδιώκει και  επιζητά την αρμονία. Η αρμονία υπάρχει παντού στη φύση και ορίζει την ομορφιά και την καλαισθησία. Επιπλέον, μέσω του χορού η ευαισθητοποίηση όλων μας για το περιβάλλον, αποκτά μια άλλη διάσταση. Συγχαρητήρια στο τμήμα Πολιτισμού και ειδικά στον τομέα χορού, τους καθηγητές, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τόσο γι’ αυτήν τους την επιλογή,  όσο και για την αισθητική καλλιέργεια που μεταλαμπαδεύουν σε όλους μας».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγγελική Σαραβελάκη, σημειώνει: «Ο χορός είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή κίνηση του σώματος. Μέσα από αυτόν ενισχύουμε την επαφή των ανθρώπων, δημιουργούμε κοινότητες, συνδέουμε κόσμους και πολιτισμούς. Αυτό υπηρετεί το τμήμα χορού του δήμου μας, που κάνει εξαιρετική δουλειά και θα το ενισχύσουμε με κάθε τρόπο»!

*           Η είσοδος του κοινού στις παραστάσεις θα γίνει μόνο με την επίδειξη σχετικής πρόσκλησης

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων: