Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στην Attica Green EXPO

Κλιματική Αλλαγή

Στέλιος Μαμαλάκης: Οι σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις απαιτούν υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και περιβαλλοντικών προγραμμάτων

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει στην Περιβαλλοντική Έκθεση Attica Green EXPO, η οποία λαμβάνει χώρα στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (TAE-KWO DO) από 29 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2024.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, συμμετείχε την Πέμπτη 30 Μαΐου, στη θεματική ενότητα «Τοπική Ανάπτυξη Υποδομές Προγραμματισμός και Εκτέλεση των Έργων των ΟΤΑ», η οποία εστιάζει στις συνεργασίες και τα προγράμματα που υλοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη των δήμων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Μαμαλάκης αναφέρθηκε στη στοχοθεσία της νέας δημοτικής αρχής για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος. Βασικοί άξονες των αναφορών του ήταν η προστασία του περιβάλλοντος, η θωράκιση της πόλης από φυσικές καταστροφές, η  ενίσχυση των δράσεων ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων και η υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής αγωγής.

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και ενημέρωση για καινοτόμες λύσεις

Ο κ. Μαμαλάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, όπως ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης, επισκέφθηκε περίπτερα της έκθεσης και ενημερώθηκε για τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρείες στους τομείς του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πρώτος σταθμός: Το περίπτερο του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Πρώτος σταθμός του δημάρχου ήταν το περίπτερο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Ο κ. Μαμαλάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δεσπόζουσα θέση στο περίπτερο του δήμου κατέχει μια μεγάλη υδρόγειος σφαίρα. Το έργο δημιουργήθηκε από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (από  20 έως 24/11/2023), με τίτλο «Όταν τα σκουπίδια γίνονται Τέχνη», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας μείωσης αποβλήτων EWWR23 με εθνικό συντονιστή τον ΕΟΑΝ Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, με την ηγεσία του κ. Μαμαλάκη, δηλώνει παρών στις περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής και δεσμεύεται για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων που θα ωφελήσουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Τον Δήμαρχο συνόδευε  ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Κώστας Κυριακάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγγελική Σαραβελάκη, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέκα Γιαννοπούλου, Γιώργος Κονδύλης, καθώς και στελέχη του δήμου.