Παναγούλεια 2024: Μεγάλη Συναυλία της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης” στις 18/5 – Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου την Κυριακή 19/5

Παναγούλεια

 

Μεγάλη Συναυλία της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, για τα «50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των επετειακών πολιτιστικών εκδηλώσεων “Παναγούλεια 2024”, το Σάββατο 18 Μαίου, στις 20:30 μ.μ., στην Πλατεία Αλέξανδρου Παναγούλη. 

Στην εκδήλωση που διοργανώνει το  Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη αλλά και για να τιμήσει τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης, θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια από την πορεία του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια αγώνων για την ελευθερία, λαϊκά, ζεϊμπέκικα, επικά αλλά και εξαίσιες μελωδίες του, καθώς και τραγούδια που έγραψε ο ίδιος ο μεγάλος συνθέτης για να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη και όσα πρέσβευε.

Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παναγιώτης Πετράκης, Χρυσηίδα

Σολίστ: Μανώλης Καραντίνης

ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ:

ΜΟΥΣΙΚΟΙ:

Μανώλης Καραντίνης, μπουζούκι.

Ευαγγελία Μαυρίδου, πιάνο.

Ξενοφών Συμβουλίδης, όμποε, φλογέρες, μπαγλαμάς.

Νίκος Γκιόλιας, κιθάρα.

Αρτέμης Σαμαράς, βιόλα.

Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν.

Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο.

Νίκος Σκομόπουλος, ντράμς.

Στέφανος Θεοδωράκης –Παπαγγελίδης, κρουστά

ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ:

Μιχάλης Αλεξάκης, Σάκης Καρασαρίνης

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Μαργαρίτα – Ασπασία Θεοδωράκη

Τη συναυλία θα προλογίσει ο  Γιώργος  Λιάνης, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Πολιτικός.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

20.00 μ.μ. Στην Πλατεία Αλέξανδρου Παναγούλη Συναυλία  του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Δημητρίου “Μίκης Θεοδωράκης”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Παπαθεοδώρου. Η συναυλία χωρίζεται σε δύο μέρη.

Α΄ Μέρος  Έντεχνο και Λαϊκό:

Tο Σύνολο των Μπουζουκιών του Ωδείου υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Βρυνιώτη. Η Μικρή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου  Καραμάνου, θα συνοδεύσει μαθητές και τη μικτή Χορωδία τους που θα ερμηνεύσουν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.  Διεύθυνση Μικτής Χορωδίας: Κ. Καραμάνος. Συνοδεύουν οι καθηγητές μουσικής: Μ. Στρατούλη (κιθάρα), Β. Μανθόπουλος (κιθάρα), Π. Τάκης (ντράμς)

Β΄ Μέρος  Ρόκ:

Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου θα ερμηνεύσουν ροκ τραγούδια. Υπεύθυνος: ο κ. Νίκος Κουτρής.  Συνοδεύουν οι καθηγητές μουσικής: Ν. Κουτρής (ηλεκτρικό μπάσο), Β. Μανθόπουλος (ηλεκτρικό μπάσο).