Παράταση έως 12 Ιουνίου των εγγραφών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Συνεχίζονται, για 11η συνεχή σχολική χρονιά (2024-2025)  τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου  του Δήμου Αγ. Δημητρίου. Οι εγγραφές άρχισαν στις  15 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο πραγματοποιούνται μαθήματα Γενικής Παιδείας και των τριών τάξεων των ΓΕΛ & της Β΄ και Γ΄ τάξης του  ΕΠΑΛ (πλην εργαστηριακών μαθημάτων), καθώς και των πανελλήνια εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου.

Τα μαθήματα γίνονται στο 3ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, κατά τις απογευματινές ώρες.

Τα θερινά μαθήματα προετοιμασίας υποψηφίων για τις Πανελλήνιες 2025, θα ξεκινήσουν 19 Ιουνίου 2024, ενώ τα μαθήματα για όλες τις άλλες τάξεις, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, και θα γίνονται αποκλειστικά από εθελοντές/ριες καθηγητές/ριες και από φοιτητές/ριες Πανεπιστημιακών τμημάτων, η ειδικότητα των οποίων σχετίζεται με τις ανάγκες των μαθημάτων που διδάσκονται.

Στόχος του Δήμου Αγ. Δημητρίου, μέσα από την δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, είναι η στήριξη των μαθητών Λυκείου της πόλης, που η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στα έξοδα ενός ιδιωτικού φροντιστηρίου.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης: «Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι ένας δοκιμασμένος και καταξιωμένος θεσμός στις συνειδήσεις των παιδιών, που το έχουν αξιοποιήσει. Ως δήμαρχος και ως εκπαιδευτικός αναγνωρίζω την προσφορά των συναδέλφων και τιμώ το έργο τους. Έχω διαπιστώσει από κοντά τη δουλειά που γίνεται. Ως νέα δημοτική αρχή στηρίζουμε και σκοπεύουμε να ενισχύσουμε το Κοινωνικό φροντιστήριο. Αυτό είναι μία δέσμευση μου προς τα παιδιά και τις οικογένειες τους!

Εγγραφές

Οι εγγραφές μαθητών/τριών και οι αιτήσεις εθελοντών/τριών θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά με αποστολή των αιτήσεων υπογεγραμμένων με επισυναπτόμενα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο e-mail kfad@dad.gr.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τους ωφελούμενους/ες μαθητές/τριες

 1. Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης.
 2. Ε9 τελευταίας περιουσιακής κατάστασης.
 3. Φωτοαντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
 4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 5. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του γονέα ή κηδεμόνα.
 6. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του ωφελούμενου μαθητή.
 7. Φωτοαντίγραφο τελευταίου ελέγχου σπουδών.
 8. Φωτοαντίγραφο  Ε9 τελευταίας περιουσιακής κατάστασης.
 9. Για απόφοιτουςΦωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου.
 10. Για ανέργουςΒεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
 11. Για άτομα ΑΜΕΑΦωτοαντίγραφο βεβαίωσης αναπηρίας μαθητή, γονέα ή κηδεμόνα, αδελφού/ής.
 12. Για αδέλφια που σπουδάζουν εκτός Αθηνών ή αδελφούς υπηρετούντες την στρατιωτική τους θητεία εκτός Αθηνώνσχετικές βεβαιώσεις.

Η εισαγωγή τους γίνεται βάσει κριτηρίων μοριοδότησης από την επιτροπή αξιολόγησης που έχει ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Η διαδικασία για τους εθελοντές/ριες καθηγητές/ριες

 1. Αίτηση – δήλωση συμμετοχής στο ΚΦΑΔ με την οποία δηλώνουν ότι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και εθελοντικώς.
 2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
 3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. Για αλλοδαπούς: Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
 4. Απλό φωτοαντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών (υποχρεωτικά) και απλό φωτοαντίγραφο μεταπτυχιακών τίτλων (εφόσον υπάρχουν)
 5. Για φοιτητέςΒεβαίωση σπουδών.

Η διαδικασία για τους εθελοντές/ριες διοικητικού έργου

 1. Αίτηση – δήλωση συμμετοχής στο ΚΦΑΔ με την οποία δηλώνουν ότι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και εθελοντικώς.
 2. Βιογραφικό σημείωμα.
 3. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. Για αλλοδαπούς: Φωτοαντίγραφο διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.
 4. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις για τους/τις ωφελούμενους/νες μαθητές/τριες και τους/τις εθελοντές/ριες, θα αρχίσουν στις 15 Μαΐου 2024 ηλεκτρονικά στο kfad@dad.gr και θα διαρκέσουν  μέχρι την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε καθημερινά από 15:00 έως 21:00 στο 210 9840717.