Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Το φουστάνι με τις πεταλούδες» την Κυριακή 7 Μαρτίου

Τμήμα Αθλητισμού

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, στις 18:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη μαθητές από την Α’Δ’ Δημοτικού, αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, μπορούν να  παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία υπό τον τίτλο: «Το Φουστάνι της Γης», μέσα από το οποίο θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Το φουστάνι με τις πεταλούδες». Την εκδήλωση οργανώνει  το Τμήμα Πολιτισμού Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου προτρέπει τα παιδιά μέσα από ένα παιχνίδι φαντασίας και συμβολισμού, που δημιούργησε με αφορμή το βιβλίο της, να ονειρευτούν, να γνωριστούν, να αγαπηθούν και να μοιραστούν ο ένας με τον άλλο τη σημασία της διαφορετικότητας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης των λαών. «Πεταλούδες ψυχές από κάθε γωνιά της γης μας περιμένουν να ενωθούμε μαζί τους και να υπερασπίσουμε  τις ελπίδες, την πίστη και τα όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο», αναφέρει σε σημείωμά της, η συγγραφέας του βιβλίου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, με αφορμή το Μίνι Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, σημειώνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και το παιδικό βιβλίο είναι ένα σημαντικό εφόδιο και ένας καλός οδηγός για να τα προετοιμάσουμε σωστά.»

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγγ. Σαραβελάκη αναφορικά με τη συγκεκριμένη εκδήλωση προσκαλεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και  κοινό, να βιώσουν μια  ξεχωριστή διαδραστική εμπειρία γιατί όπως σημειώνει: «Τα παιδικά βιβλία δεν είναι απλώς σελίδες με γράμματα και εικόνες, είναι πύλες για τη φαντασία τη δημιουργικότητα και τη γνώση. Μέσα από τα βιβλία τα παιδιά ταξιδεύουν σε νέους κόσμους, μαθαίνουν για διαφορετικές κουλτούρες, εμπειρίες και αναπτύσσουν την ευαισθησία τους.»

 Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.