Πιστοποιήθηκαν τρεις  παιδικές χαρές του Δήμου Αγίου Δημητρίου –Στη φάση ολοκλήρωσης η διαδικασία και στις υπόλοιπες

Τεχνική Υπηρεσία

Στέλιος Μαμαλάκης: «Απόλυτη προτεραιότητα μας η ασφάλεια των παιδιών –Ζήτημα ημερών η παράδοση προς χρήση τους από τους πολίτες»

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι διαδικασίες πιστοποίησης των παιδικών χαρών, που έκλεισαν με απόφαση του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη, καθώς δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας για τα παιδιά.

Οι εργασίες συντήρησης τους είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα έχουν ήδη λάβει τα αναγκαία πιστοποιητικά οι Παιδικές χαρές της Ολύμπου, Ασυρμάτου και Αμαλίας, ενώ εκδίδονται από τον αρμόδιο φορέα, μετά από σχετικούς ελέγχους οι αναγκαίες πιστοποιήσεις και για τις υπόλοιπες.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης της  Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών  (ΕΕΠΧ) η οποία συγκαλείται το επόμενο διάστημα προκειμένου να εκδώσει το προβλεπόμενο πρακτικό ελέγχου των παιδικών χαρών. Το επίμαχο εν λόγω πρακτικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία και θα παραδώσει το σχετικό σήμα καταλληλότητας για να επιτραπεί με ασφάλεια στο δήμο να τις παραδώσει προς χρήση.

Με εντολή του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη τα αρμόδια στελέχη τους Δήμου Αγίου Δημητρίου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να επισπευσθεί όσο γίνεται περισσότερο η διαδικασία. Ο κ. Μαμαλάκης όλο το προηγούμενο διάστημα ενημερώνεται για τα βήματα που απαιτούνται, ενώ έχει πραγματοποιήσει και αυτοψία στις παιδικές χαρές που έχουν κλείσει προκειμένου να λάβει γνώση για τις εργασίες αποκατάστασης τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν και  κρούσματα δολιοφθορών και βανδαλισμών σε συγκεκριμένες παιδικές χαρές με συνέπεια να χρειαστεί εκ νέου επισκευή και συντήρηση τους, γεγονός το οποίο προκάλεσε επιπλέον καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών.

Τις εργασίες αποκατάστασης συντονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κάππος. Όλο αυτό το διάστημα με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Εποπτείας της Πόλης Γεώργου Ταμπακόπουλου, η δημοτική αστυνομία πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους στις σφραγισμένες παιδικές χαρές.

Με αφορμή τη σχετική διαδικασία ο Στέλιος Μαμαλάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, ενημερωθήκαμε ότι έξι παιδικές χαρές, δεν είχαν την απαιτούμενη πιστοποίηση.  Χωρίς δεύτερη σκέψη, ζητήσαμε την σφράγισή τους, καθώς για εμάς η ασφάλεια των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη. Όπως όλοι γνωρίζουν οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα εξαιτίας της ολιγωρίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Η απόφαση μας για το κλείσιμο των παιδικών χαρών, προφανώς, δημιούργησε πρόβλημα και προκάλεσε ταλαιπωρία στα παιδιά και τους γονείς τους και ζητάμε την κατανόηση τους γι’ αυτό, αλλά νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η ασφάλεια των παιδιών μας, προέχει. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες και παρά τις δολιοφθορές που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα,  ολοκληρώνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες πιστοποίησης και συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι την επαναλειτουργία όλων των παιδικών χαρών.  Κατανοούμε ότι κάθε μέρα περαιτέρω καθυστέρησης δημιουργεί προβλήματα σε συμπολίτες μας, αλλά για εμάς πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των παιδιών».