Πρόγραμμα εξοικείωσης των παιδιών με την αγγλική γλώσσα, στους Παιδικούς Σταθμούς

Οι Παιδικοί Σταθμοί Αγίου Δημητρίου στοχεύουν στο να παρέχουν στα παιδιά ένα εμπλουτισμένο περιβάλλον γεμάτο κίνητρα για μάθηση. Τα προγράμματα που υλοποιούνται, βασίζονται στις αρχές τις βιωματικής προσέγγισης της γνώσης και στην ενεργητική συμμετοχή των παιδιών.

Τα  παιδιά καθημερινά έχουν την δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε πλήθος δραστηριοτήτων που σκοπό έχουν την κατάκτηση της γνώσης, αλλά και την κοινωνικοποίηση και την απόκτηση αξιών και ηθών, συμβάλλοντας έτσι στην ολόπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, μετά την επιτυχημένη προσπάθεια, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, ενέταξε και φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών, την θεματική ενότητα  για την  ανάπτυξη κινήτρων στα παιδιά προσχολικής ηλικίας με σκοπό την προσέγγιση της Αγγλικής γλώσσας μέσα από το παιχνίδι και τους ρόλους. Έτσι με φυσικό τρόπο και μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι και το παραμύθι, το παιδί να  αρχίζει σιγά – σιγά να κατακτά τον ξένο γλωσσικό κώδικα και να εξοικειώνεται με ήχους και τραγούδια με το βασικό λεξιλόγιο.

Ο ΟΠΚΑΠ ευχαριστεί θερμά τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ, KINNICK, GENIUS, ΤHE SCHOOL, XANTHEA, Χ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, που με το εξειδικευμένο πρόγραμμα αγγλικών προσχολικής αγωγής, βοηθούν με την κοινωνική προσφορά τους στην υλοποίηση της προσπάθειας αυτής.

Η Πρόεδρος του ΟΠΚΑΠ
Βασιλεία Αλεξίου