Προσφορά του Δήμου Αγίου Δημητρίου στο “Σπίτι του Αγωνιστή”

Σύλλογοι και Φορείς

► Το “Σπίτι του Αγωνιστή”, με επιστολή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Δήμο Αγίου Δημητρίου για την προσφορά ενός επαγγελματικού στεγνωτηρίου και σιδερωτηρίου, που δωρήθηκε από τον Οργανισμό Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας, για τις ανάγκες λειτουργίας του ιδρύματος.

► Το Ιδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης «Το Σπίτι του Αγωνιστή» ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008. Πρόκειται για ένα κοινωφελές ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα) με σκοπό την παροχή βοήθειας (ηθικής, πνευματικής και υλικής), συμπαράστασης και περίθαλψης σε ηλικιωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του αντιφασιστικού – δημοκρατικού αγώνα.

► Η μονάδα λειτουργεί στον Αγιο Δημήτριο, στην οδό Ομήρου 35, σε τριώροφο ιδιόκτητο κτίριο, που χτίστηκε με δωρεές και συντηρείται με τον ίδιο τρόπο.

► Στα 14 χρόνια λειτουργίας του, το ίδρυμα φιλοξένησε πολλούς αγωνιστές και αγωνίστριες, εξασφαλίζοντάς τους υγιεινή διαμονή, επαρκή διατροφή, τακτική ιατροφαρμακευτική παρακολούθηση, πρόσκαιρη νοσηλεία, αν χρειαστεί, και βέβαια ψυχαγωγία, με πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.