Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή το γεγονός της κλήτευσης 27 Δημοτικών Συμβούλων σε απολογία, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00 μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Αγίου Δημητρίου 55, 2ος όροφος.

Η συνέντευξη τύπου παραχωρείται σε εφαρμογή της υπ’ αρ. 70/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επίσης περιλαμβάνει:

  1. ► Να σταλεί στον Υπουργό Εσωτερικών, με κοινοποίηση σε όλους τους Δήμους, στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και τα πολιτικά κόμματα, επιστολή με την οποία:

α) Να καταδικάζει την απαράδεκτη κλήση σε έγγραφη απολογία για το αποδιδόμενο πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος λόγω δόλου, που εστάλη από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς τους/τις 27 Δημοτικούς Συμβούλους που ήταν παρόντες και παρούσες στη 12η/2022 τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή ψήφισαν να μην ασκηθεί έφεση και να συμμορφωθεί ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν ότι 34 εργαζόμενοι/ες που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ΙΔΟΧ, συνδέονται με το Δήμο με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

β) Να απαιτεί την  κατάργηση της διάταξης (άρθρο 37 του Ν.4915/2022) με την οποία υποχρεώνονται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στην εξάντληση ένδικων μέσων για τη μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων, η οποία διάταξη καταφανώς φαλκιδεύει την αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  1. ► Να διοργανώσει συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 μέσω της οποίας θα δημοσιοποιηθεί το όλο ζήτημα.
  2. ► Να προχωρήσει σε συμβολικό κλείσιμο του Δήμου την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, από ώρα 13:00 προκειμένου αντιπροσωπεία αιρετών και εργαζομένων να μεταβεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για να καταθέσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.