Πρόσκληση Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών στην εκδήλωση: Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε μορφή βίας

Σύλλογοι και Φορείς

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών το Σάββατο 27/4 και ώρα  6.30μμ. διοργανώνει θέμα με ομιλία: Χτίζουμε ασπίδα προστασίας απέναντι σε κάθε μορφή βίας, εκμετάλλευσης και κακοποίησης γυναικών, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου 55.

  • Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, φοιτήτρια, νέα μητέρα, συνταξιούχε, απευθυνόμαστε σε εσένα: που οργίζεσαι με τη βία, την κακοποίηση, τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών που αγανακτείς με τη δικαιοσύνη, τους θεσμούς του κράτους που κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι σε περιστατικά βίας και εκπόρνευσης παιδιών, την αστυνομική αδιαφορία και αυθαιρεσία απέναντι στις γυναίκες-θύματα επιθέσεων.
  • που αγωνιάς για τα παιδιά σου και τα παιδιά όλου του κόσμου μπροστά στα φρικιαστικά εγκλήματα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, μπροστά και στη γενοκτονία που συμβαίνει στην Παλαιστίνη
  • που αισθάνεσαι εγκλωβισμένη μέσα στις βίαιες και βάρβαρες συνθήκες ζωής και δουλειάς, που σε εξουθενώνουν και σε ξεζουμίζουν καθημερινά.

Η σαπίλα και η δυσωδία που φέρνουν στην επιφάνεια οι απανωτές αποκαλύψεις περιστατικών βίας σε βάρος γυναικών και παιδιών σίγουρα σε κάνουν να αναρωτιέσαι:

Τι πάει στραβά και έχουμε τέτοια περιστατικά;

Τι εμποδίζει τις γυναίκες να σηκώσουν κεφάλι, να απεγκλωβιστούν από παθογόνες σχέσεις;

Πώς θα αντιμετωπιστεί η βία απέναντι στις γυναίκες και τα παιδιά;

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αγ. Δημητρίου (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδες) και το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα:

Αναδεικνύουμε το κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο που εμποδίζει τις γυναίκες να αντιπαλέψουν κάθε μορφής βία. Το έδαφος στο οποίο γεννιούνται και αναπαράγονται οι αποκρουστικές ιδέες, αξίες και συμπεριφορές που υποτιμούν την προσωπικότητα και απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα και το παιδί ως “ιδιοκτησία”.

Φωτίζουμε τη ρίζα τους που βρίσκεται στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Αυτή γεννά και τρέφει την γυναικεία ανισοτιμία και τη βία που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες στην οικογένεια, στην εργασία, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής μας ζωής.

Παλεύουμε ενάντια στη βία της εκμεταλλευτικής κοινωνίας και των μηχανισμών και των θεσμών που τη στηρίζουν. Ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, υλοποιώντας την πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ που τσακίζει τη ζωή μας και αναπαράγει τη βία σε κάθε πλευρά της καθημερινότητάς μας.

Απέναντι στη δυσωδία του Βούρκου τους, η μόνη ανάσα βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική διεκδίκηση και αλληλεγγύη, υψώνοντας «ασπίδα προστασίας-άργια να μπορεί κάθε παιδί, κάθε γυναίκα, να ζει μια αξιοπρεπή ζωή, απαλλαγμένη από κάθε μορφής βία, εκμετάλλευση και καταπίεση. Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο, τη δύναμη, την αντοχή να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις, Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, για να μπορέσουμε οι γυναίκες να σταθούμε με αξιοπρέπεια στα πόδια μας και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενω και των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, ιδιαίτερα των απροστάτευτων, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.
Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς για την πρόληψη της βίας. Στελέχωση των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.