Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                              Άγιος Δημήτριος 29/1/2022
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Αριθ. Αποφ. Πρωτοδικείου 347/1982
Δ/νση: Ξενοφώντος, αρ.-10-, Τ.Κ. 173 43
Τηλ: 6973844326-2109764423

ΨΗΦΙΣΜΑ 8 ΜΑΡΤΗ 2022

Η οργή ξεχειλίζει παντού ενάντια στην καταπίεση των γυναικών. Σε όλο τον κόσμο φουσκώνει ένα κίνημα που αντιστέκεται στις σεξιστικές επιθέσεις, διεκδικεί ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις κόντρα στις απαγορεύσεις, στηρίζει τις εργάτριες που απεργούν για ισότητα στους μισθούς και μόνιμη και σταθερή δουλειά. Και εδώ βγαίνουμε στους δρόμους ενάντια στους πλούσιους βιαστές, τις γυναικοκτονίες και την κυβέρνηση που κάνει αίσχη για να τους καλύπτει.

Καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να μετατρέψουμε την παγκόσμια μέρα των γυναικών στις 8 Μάρτη σε απεργία και αυτό δίνει δύναμη σε κάθε γυναίκα που αντιστέκεται στις διακρίσεις. Θέλουμε τα συνδικάτα στο πλευρό όλων των γυναικών που βρίσκουν το κουράγιο να καταγγείλουν όσα υποφέρουν.

Γι’ αυτό οργανώνουμε και φέτος την απεργιακή 8 Μάρτη. Στηριζόμαστε στους αγώνες που ξεδίπλωσαν και ξεδιπλώνουν οι εργάτες και οι εργάτριες της Υγείας, της Εκπαίδευσης, τους Δήμους και στα Νομικά πρόσωπα των Ο.Τ.Α.  στην COSCO, στον Πρίνο και στα Λιπάσματα της Καβάλας, στη ΛΑΡΚΟ. οι γυναίκες και οι άντρες που δουλεύουν στον Επισιτισμό, στα ξενοδοχεία και στα μηχανάκια των ντελιβεράδων.

Μαζί οργανώνουμε την απεργία στις 8 Μάρτη για να απαιτήσουμε την τιμωρία των βιαστών και των δολοφόνων των γυναικών, ίση αμοιβή με αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ σε όλους τους χώρους, ελεύθερες δωρεάν και ασφαλείς εκτρώσεις με ενίσχυση των νοσοκομείων, παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές παροχές στους χώρους δουλειάς και στους Δήμους.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο και συλλογικότητες φορείς του Δήμου μας να στηρίξουν αυτή τη μάχη. Να συγκροτηθούν σε κάθε χώρο που θα οργανώσουν εκδηλώσεις και δράσεις και τη φετινή κινητοποίηση.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου αποφασίζει στάση εργασίας στις 8 Μάρτη 2022, απο τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Θα συμμετέχουμε στο απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα Τρίτη 8 Μάρτη, 1μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα χαιρετίσουμε την απεργιακή συγκέντρωση μαζί με όλα τα σωματεία που θα συμμετέχουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ             ΓΕΡΑΝΤΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ