“Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης στην Οικογένεια” του Κέντρου Πρόληψης “Ήλιος”

Κέντρο πρόληψης ΗΛΙΟΣ

Το νέο πρόγραμμα “Πρώιμη Παρέμβαση στην Οικογένεια – Βραχεία Συμβουλευτική”, για οικογένειες με παιδιά 0-5 ετών, εγκαινιάζει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΗΛΙΟΣ των Δήμων Αγίου Δημητρίου και Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του για την ουσιαστική στήριξη της οικογένειας.

Η πρωτοβουλία, αφορά σε εξειδικευμένο Πρόγραμμα Βραχείας Συμβουλευτικής και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 0-5 ετών τα οποία αντιμετωπίζουν:

✔️ ψυχοσωματικές εκδηλώσεις άγχους
✔️ δυσκολίες με τα όρια
✔️ δυσκολίες στον ύπνο
✔️ ευερεθιστότητα και έντονη ανησυχία
✔️ δυσκολίες στο φαγητό
✔️ απομόνωση και έλλειψη ενδιαφερόντων
✔️ έντονη προσκόλληση και δυσκολία αποχωρισμού
✔️ επιθετικότητα στις σχέσεις με τους άλλους

Οι βάσεις της ψυχοσυναισθηματικής υγείας του ατόμου τίθενται στα πρώτα χρόνια της ζωής του, τα οποία και είναι καθοριστικά για την μετέπειτα εξέλιξη του, γι’ αυτό και η σημασία της βραχείας συμβουλευτικής προσέγγισης στην οικογένεια με μικρά παιδιά (0-5 ετών) είναι εξαιρετικά σημαντική!

Βασικοί Στόχοι του προγράμματος είναι:

✔️ η ενίσχυση της σχέσης ανάμεσα στους γονείς και το βρέφος/μικρό παιδί
✔️ η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια και
✔️ η ευαισθητοποίηση των γονέων στην παρατήρηση και την νοηματοδότηση της συμπεριφοράς του μικρού παιδιού.

🔘 Στις συναντήσεις θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας (γονείς και παιδιά), και με κάθε οικογένεια θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται 5 ωριαίες δεκαπενθήμερες συναντήσεις, ενώ θα προηγείται προκαταρκτική συνάντηση με τους γονείς και λήψη ιστορικού.

Το Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης στην οικογένεια θα λειτουργήσει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων ΗΛΙΟΣ (Ομήρου 60, Νέα Σμύρνη).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες γονείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Κέντρου ☎️ 210-9336031 και 210-9336793.

Υπεύθυνος υλοποίησης του Προγράμματος: Ευάγγελος Κωνσταντίνου, Κοινωνικός Ψυχολόγος MSc, Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης ΗΛΙΟΣ.