Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

Σύλλογοι και Φορείς

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, διοργανώνει Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 και ώρα 4:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αγ. Δημητρίου “Μελίνα Μερκούρη”.

Το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών παρέχεται δωρεάν από την Εθελοντική ομάδα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών FIRST AID ATHENS.

Εκπαιδευτής: Χρήστος ΚρασαδάκηςΣτοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός Νοσοκομείου ΚΑΤ, Advanced Cardiac Life Support Provider, Advanced Trauma Life Support Provider, RTI First Aid Instructor

► Το σεμινάριο αφορά επείγουσες καταστάσεις (μερικές εξ’ αυτών άμεσα απειλητικές για τη ζωή του παιδιού αλλά και κατ’ επέκταση του ενήλικα). Θα αποσαφηνιστεί ο ρόλος του μη ιατρού και της άμεσης βοήθειας που μπορεί να παράσχει σε τέτοιες καταστάσεις. Επίσης θα καταρριφθούν αστικοί μύθοι σχετικά με την αντιμετώπισή τους.

► Το μάθημα θα είναι διαδραστικό, θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες και απαιτεί τη συμμετοχή των παρευρισκομένων, καθώς θα γίνει προβολή βίντεο και εκπαίδευση σε πρόπλασμα.

Οι ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο είναι:
• Καρδιοαναπνευστική ανακοπή – Αναζωογόνηση
• Επιληπτική Κρίση
• Σοβαρή Αιμορραγία
• Αναπνευστική απόφραξη- Πνιγμονή
• Λιποθυμικό Επεισόδιο
• Σοβαρή αλλεργική αντίδραση –  Αναφυλαξία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό.
► Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε
 → ΕΔΩ  και αποστείλετε την στο e-mail της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίου Δημητρίου → ΕΔΩ , το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023.