Συνάντηση της Δημάρχου με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής

androystsoy_xatzhgiannhs_11-10-2021

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Mαρία Ανδρούτσου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής και συνάντησε τον κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη, Εκτελεστικό Πρόεδρο Δ.Σ της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο κ. Ι. Ντρούκας, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Έργων, ο κ. Σ. Ντέκας, Προϊστάμενος Τμήματος Ανάλυσης Δεδομένων Ανάπτυξης Υποδομών και η κα Ελένη Μαντζώρου εκ μέρους της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας.

Η συζήτηση αναπτύχθηκε γύρω από το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου δίνοντας έμφαση στο σχέδιο ενίσχυσης της διείσδυσης και επέκτασης του δικτύου μέσω της υποβολής σχετικών προτάσεων.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην υλοποίηση επικοινωνιακών δράσεων από πλευράς του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ώστε να ενημερωθούν ουσιαστικά οι πολίτες σε θέματα φυσικού αερίου και υποβολής αιτήσεων σύνδεσης.  Χαρακτηριστικό κομμάτι των δράσεων αυτών αποτελεί και η δια ζώσης εξυπηρέτηση των πολιτών από εξειδικευμένο προσωπικό της ΕΔΑ Αττικής σε προγραμματισμένες μέρες και ώρες στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.

Συζητήθηκε επίσης ο προγραμματισμός κατασκευαστικών έργων, ασφαλτοστρώσεων και έργων κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου ώστε να συντονιστεί με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση τους.

Σε συνέχεια αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας και εποικοδομητικής συζήτησης, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου δήλωσε: «Η συνάντηση αποσκοπούσε στο συντονισμό Δήμου & ΕΔΑ Αττικής κατά την εκτέλεση έργων και τη δυνατότητα οι πολίτες του Αγίου Δημητρίου να ενημερώνονται άμεσα τόσο για τα προγραμματισμένα έργα επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου, όσο και για τις διαδικασίες σύνδεσης στο Δίκτυο».