📚 Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Βιβλιοθήκη

Στη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20:30 στη Δημοτική Βιλιοθήκη Αγίου Δημητρίου (Ειρήνης 17), θα συζητηθεί το βιβλίο «Η σκιά του ανέμου» του Κάρλο Ρουίθ Θαφόν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κρυμμένο στην καρδιά της παλιάς πόλης της Βαρκελώνης, βρίσκεται το Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, μια λαβυρινθώδης βιβλιοθήκη με ξεχασμένους τίτλους που δεν εκδίδονται πια.
Σ’ αυτή τη βιβλιοθήκη οδηγείται από τον πατέρα του ο δεκάχρονος Ντανιέλ για να επιλέξει ένα βιβλίο από τα ράφια. Διαλέγει τη Σκιά του ανέμου του Χουλιάν Καράξ. Καθώς ο Ντανιέλ μεγαλώνει, διάφοροι άνθρωποι φαίνεται να ενδιαφέρονται για το εύρημά του.
Μια νύχτα, ενώ περιπλανιέται στους δρόμους, τον πλησιάζει μια φιγούρα που του θυμίζει έναν ήρωα από τη Σκιά του ανέμου. Ο άντρας αυτός προσπαθεί να εντοπίσει όλα τα έργα του Καράξ για να τα κάψει. Αυτό που αρχίζει ως μια υπόθεση λογοτεχνικής περιέργειας, εξελίσσεται σε έναν αγώνα για την ανακάλυψη της αλήθειας πίσω από τη ζωή και το θάνατο του Καράξ.
Ένα βιβλίο-σταθμός, μια γοητευτική εξερεύνηση της εμμονής στη λογοτεχνία και στον έρωτα.