Σύσκεψη – συζήτηση των Κομματικών Οργανώσεων Μπραχαμίου του ΚΚΕ, την Τετάρτη 2-11-2022

Κόμματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Κ.Ο. Μπραχαμίου του ΚΚΕ διοργανώνουν σύσκεψη – συζήτηση με θέμα: “Για την οργάνωση της πολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ και τη συμβολή μας στους αγώνες του λαού”, την Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2022 στις 19:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου -στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου- με Ομιλητή το Νίκο Παπαναστάση, Βουλευτή του ΚΚΕ.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του Καλέσματος της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, σε καλούμε να συζητήσουμε για τη συμβολή και τη συμμετοχή στις πολιτικές μάχες, στους κοινωνικούς και μαζικούς αγώνες. Αναλαμβάνουμε όλοι δουλειά για να φτάσει και να συζητηθεί σε ευρύτερες εργατικές λαϊκές δυνάμεις το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η πολιτική του πρόταση, να δυναμώσει το ΚΚΕ αποφασιστικά παντού.

Πρωτοστατούμε και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη, οργανώνουμε τη περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα για όλα τα εργατικά λαϊκά προβλήματα .
Με τον αγώνα και τη δράση του λαού μας, “βαρυχειμωνιά” να βιώσουν όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη κατάσταση που ζούμε.
Αρκετά πληρώσαμε – Να μην πληρώσει ξανά ο λαός!

Σήμερα, μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις με τη διεξαγωγή του ιμπεριαλιστικού πολέμου και τον κίνδυνο γενίκευσης του, μπροστά στις κρίσιμες στιγμές που ζει ο λαός μας με το τσάκισμα των δικαιωμάτων του, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια είναι ανάγκη να σπάσει η αναμονή και η ανοχή που με καταμερισμό καλλιεργούν όλες οι αστικές δυνάμεις και τα κόμματα του συστήματος.

Η αστάθεια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μια σειρά αστικές κυβερνήσεις δείχνουν ότι ο αντίπαλος δεν είναι παντοδύναμος.
Οι μεγάλες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλο το κόσμο δείχνουν ότι οι λαοί δεν είπαμε τη τελευταία μας λέξη και ότι αν ο λαϊκός παράγοντας γίνει πρωταγωνιστής τότε μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια και να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια.

Η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια και ο γνήσιος λαϊκός προβληματισμός γι’ αυτό “το κάτι που πρέπει να γίνει” είναι κρίσιμο περισσότερο από ποτέ να συναντηθεί με τις θέσεις και τη πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για να μετατραπεί σε ριζοσπαστική δύναμη που θα δώσει διέξοδο προς τα μπρος, να μην εκτονωθεί εντός των τοιχών του συστήματος και να μην εγκλωβιστεί σε παλιές και νέες παγίδες.

Σε καλούμε να συζητήσουμε προβληματισμούς και ερωτήματα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαμορφώσουμε σχέδιο μάχης για να δυναμώσει ο αγώνας του λαού μας για το δίκιο του με το ΚΚΕ μπροστά.